Картофена супа със сметана и гъби в хлебна купа
Необходими продукти:
8 картофа
1 литър вода
1 глава лук
300 грама печурки
1/2-1 дафинов лист
семена кимион
1/4 чаена чаша брашно
2 чаени чаши заквасена сметана
сол на вкус
копър за поръсване
4 големи питки черен хляб
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, нарежете ги на кубчета, залейте с вода, която да ги покрива (около литър) и поставете съда на котлона. Сложете кимиона, дафиновия лист, ситно нарязания лук и сварете картофите до готовност. Щом омекнат напълно, прибавете към тях гъбите (нарязани на парчета) и нека се сварят като периодично разбърквате.
Смесете брашното със сметаната и добавете в супата. Намалете котлона и нека всичко се вари при непрекъснато бъркане, за да не се получат бучки и да се избегне загаряне.
Отрежете горната част на питките (може да не срязвате докрай), след което издълбайте старателно вътрешността, за да си направите "купички". В тях разпределете супата и ги поставете за няколко минути в добре загрята фурна.
Преди да поднесете, поръсете със ситно нарязан копър.
Добър апетит!
Снимка: i-vkusno-i-prosto.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Млечна супа с броколи, целина и моркови
- Млечна спаначена супа с масло и брашно
- Сладка млечна каша от лимец с масло
- Млечна супа с царевица, хрупкав бекон и картофи
- Празена супа с кисело мляко и препечено масло
- Крем-супа от коприва със сметана и картофи
- Супа с топено сирене
- Млечна супа с тиквички, картофи, пиперки и царевица
- Крем супа от тиквички с пармезан, сирене крема и чесън
- Супа от топено сирене с бекон, печурки и домати
Коментари към Картофена супа със сметана и гъби в хлебна купа