Сладка млечна каша от лимец с масло
Необходими продукти:
1 чаена чаша лимец
2 чаени чаши вода
70 грама масло
прясно мляко - по желание
сол и захар на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте лимеца, сложете го във вряща вода и нека кипне. Варете на бавен огън около 30 минути, докато се сгъсти. Сложете захар и сол на вкус, разбъркайте, затворете съда с капак и оставете така за 10 минути на топъл котлон, за да се запари. Ако искате лимецът да не се развари и зърната да останат цели, накиснете го предварително във вода за 4 - 6 часа или за една нощ в смес от пресечено кисело мляко и преварена студена вода, след което изплакнете с чиста хладка вода.
Разпределете кашата в чинии и подправете с малко масло. Може да добавите и топло прясно мляко - ще се получи вкусна млечна каша.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Млечна супа с броколи, целина и моркови
- Млечна супа с царевица, хрупкав бекон и картофи
- Млечна спаначена супа с масло и брашно
- Крем-супа от коприва със сметана и картофи
- Супа с топено сирене
- Млечна супа с тиквички, картофи, пиперки и царевица
- Крем супа от тиквички с пармезан, сирене крема и чесън
- Супа от топено сирене с бекон, печурки и домати
- Гъста сметанова супа с картофи и пушени ребра
- Супа със сметана и пушено месо
Коментари към Сладка млечна каша от лимец с масло