Сметанова супа с боб, царевица и бекон
Необходими продукти:
250 грама консервиран бял боб
250 грама консервирана царевица
500 грама пресни моркови
500 грама картофи
150 грама бекон
2 супени лъжици олио
400 милилитра бульон по избор
200 милилитра готварска сметана
3 супени лъжици заквасена сметана
сол и смлян черен пипер на вкус
магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и обелете морковите и картофите. Картофите нарежете на кубчета, а морковите - на тънки парчета. Лука обелете и накълцайте ситно.
Нарежете бекона на малки кубчета и го изпържете до златисто в нагорещено олио. Прибавете лука, зеленчуците и оставете да се задушават известно време. След това налейте бульона, течната сметана и варете в продължение на 15-20 минути.
В края на приготвянето сложете консервираните бял боб и царевица, заквасена сметана и подправете със сол и черен пипер на вкус. Щом супата заври, поръсете с нарязан пресен магданоз и свалете от котлона.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Млечна супа с броколи, целина и моркови
- Млечна спаначена супа с масло и брашно
- Млечна супа с царевица, хрупкав бекон и картофи
- Сладка млечна каша от лимец с масло
- Крем-супа от коприва със сметана и картофи
- Супа с топено сирене
- Млечна супа с тиквички, картофи, пиперки и царевица
- Крем супа от тиквички с пармезан, сирене крема и чесън
- Супа от топено сирене с бекон, печурки и домати
- Гъста сметанова супа с картофи и пушени ребра
Коментари към Сметанова супа с боб, царевица и бекон