Начало Хранене Рецепти Супи От мляко и млечни продукти Гъбено-млечна супа със соев сос, чесън и копър

Гъбено-млечна супа със соев сос, чесън и копър

Гъбено-млечна супа със соев сос, чесън и копър - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама гъби по избор
  • 2 чаени чаши бульон (пилешки)
  • 2 супени лъжици брашно
  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • 1 глава стар лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 супена лъжица соев сос
  • 1/2 чаена чаша сметана (заквасена)
  • 1 чаена лъжица сол
  • 2 чаени лъжици червен пипер (нелют)
  • 1/4 чаена лъжица черен пипер (прясно смлян)
  • 4 супени лъжици краве масло
  • 2 супени лъжици пресен копър (нарязан)

 

Начин на приготвяне:

Измийте и почистете гъбите, нарежете ги на парчета. Лука и чесъна накълцайте ситно.

гъби

Сгорещете 2 супени лъжици от маслото и в него изпържете лука, докато омекне (10-12 минути). Бъркайте непрекъснато и 2 минути преди да бъде готов, добавете към него чесъна, а минута след това и гъбите.

масло

Пържете около 5-7 минути, течността в съда ще се изпари, а гъбите ще придобият златист цвят.

гъби

Останалото масло прибавете в запръжката заедно с червения пипер и брашното. След 2 минути започнете да наливате бавно първо прясното мляко, последват от бульона. Разбъркайте до еднородност на консистенцията.

Подправете със сол, соев сос и черен пипер и оставете супата да се задушава до готовност на продуктите. Минута преди да свалите от котлона, добавете заквасената сметана и разбъркайте.

Разпределете в купи или подходящи дълбоки чинии, поднесете порциите поръсени с пресен копър, а идеално допълнение са лъжица заквасена сметана и пресен хляб.

гъбена супа

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vmultivarke.info

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиЛюбопитноСъставкиНовиниБотаникаЛайфстайлПроизводителиЗдравни съветиАлтернативна медицинаКлинични пътекиИсторияДиети