Сметанова супа с леща и пилешко
Необходими продукти:
- 1 глава кромид лук
- 1 морков
- 1/2 чушка (сладка)
- 2 стръка целина
- 1/2 парче пилешки гърди
- 200 милилитра готварска сметана
- 800 милилитра вода
- 1/2 чаена чаша леща (зелена или червена)
- зелени подправки според предпочитанията ви
Начин на приготвяне:
Залейте лещата с вода и поставете върху котлона, за да заври.
Докато това стане, накълцате всички зеленчуци и едновременно ги изсипете в съд с нагорещена мазнина, за да се запържат.
Щом лещата кипне, оставете да се вари на бавен огън.
Към зеленчуците добавете пилешките гърди, които преди това нарежете на малки парчета. задушете всичко за 10 минути, след което изсипете сместа в тенджерата с лещата.
Налейте сметаната, сложете нарязаните пресни зелени подправки и оставете супата да къкри още 10-15 минути.
Сметаната може да се замени с топено сирене, с него също се получава много вкусно.
Добър апетит!
Източник: forum.say7.info
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Млечна супа с броколи, целина и моркови
- Млечна спаначена супа с масло и брашно
- Сладка млечна каша от лимец с масло
- Крем-супа от коприва със сметана и картофи
- Гъста сметанова супа с картофи и пушени ребра
- Супа с топено сирене
- Крем-супа от спанак със зелен лук, прясно мляко и картофи
- Гъбено-млечна супа със соев сос, чесън и копър
- Супа от топено сирене с гъби и броколи
- Млечна супа с царевица, хрупкав бекон и картофи
Коментари към Сметанова супа с леща и пилешко