Супа от печени домати с лук и чесън

Необходими продукти:
1 килограм узрели домати
1,5 литра бульон (зеленчуков или пилешки)
2 супени лъжици зехтин
5 скилидки чесън
1 глава лук
черен пипер на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте доматите, разрежете ги на половина, подредете в тава с разреза надолу и ги запечете, докато повърхността им потъмнее. Прехвърлете ги в тенджера и задушете в собствен сос, като бъркате непрекъснато до омекване. След това разбийте с помощта на миксер и изсипете в дълбока чиния.
Сгорещете зехтина в тенджера, изпържете нарязания лук и половината от настъргания чесън. Налейте бульона, добавете доматите, останалия чесън и варете всичко около 10 минути. Овкусете със сол и черен пипер.
Готовата супа поднесете със сос песто от босилек (по 1 лъжичка сос на 1 порция супа).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
НовУРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Пилешки дробчета с лук
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Ползи и вреди на червения лук
- Домат
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
Коментари към Супа от печени домати с лук и чесън