Супа от печени домати с лук и чесън
![Супа от печени домати с лук и чесън - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/domatena-supa.jpg)
Необходими продукти:
1 килограм узрели домати
1,5 литра бульон (зеленчуков или пилешки)
2 супени лъжици зехтин
5 скилидки чесън
1 глава лук
черен пипер на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте доматите, разрежете ги на половина, подредете в тава с разреза надолу и ги запечете, докато повърхността им потъмнее. Прехвърлете ги в тенджера и задушете в собствен сос, като бъркате непрекъснато до омекване. След това разбийте с помощта на миксер и изсипете в дълбока чиния.
Сгорещете зехтина в тенджера, изпържете нарязания лук и половината от настъргания чесън. Налейте бульона, добавете доматите, останалия чесън и варете всичко около 10 минути. Овкусете със сол и черен пипер.
Готовата супа поднесете със сос песто от босилек (по 1 лъжичка сос на 1 порция супа).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Ползи и вреди на червения лук
- Как се режат чери доматчета и моркови с форма на сърца
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Пилешки дробчета с лук
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
Коментари към Супа от печени домати с лук и чесън