Начало Хранене Рецепти Супи Каши и супи от зърнени и бобови култури Супа от леща и боб с бекон

Супа от леща и боб с бекон

Супа от леща и боб с бекон - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама бекон
  • 200 грама леща
  • 400 грама боб от консерва
  • 2 моркова
  • 2 глави червен лук
  • 3 стръка целина
  • 2 скилидки чесън
  • 1,5 литра вода или бульон
  • 1/2 чаена лъжица суха мащерка
  • 1/2 чаена лъжица сушена чили чушка
  • черен пипер, сол, зехтин

 

Начин на приготвяне:

Нарежете бекона, лука, целината и чесъна на кубчета, морковите настържете.

Изпържете бекона в зехтин, докато се образува хрупкава коричка. Тогава към него прибавете лука, моркова, целината, чесъна, мащерката, чили чушката и подправете на вкус.

Задушете продуктите под капак до омекване (около 12 минути). След това прибавете лещата и налейте водата или бульона. Когато сместа кипне, намалете температурата и оставете супата да се вари на бавен огън до готовност на лещата.

Накрая сложете и консервирания боб, който предварително сте отцедили от течността. Нека ястието се готви още 10 минути и поднесете с украса от стръкчета магданоз.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: homefood-tnf.blogspot.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияДиетиБотаникаЛайфстайл