Супа от коприва и зеленчуци
Необходими продукти:
1 кг свински кости за бульон (може да използвате зеленчуков, пилешки или просто вода)
3 л вода
коприва
4 картофа
1 морков
1 глава лук
1/2 кочан пекинско зеле
6 яйца
Начин на приготвяне:
Варете костите в продължение на 1 час заедно с подправки на вкус. След това ги обезкостете и върнете месото в бульона. Оставете на котлона да заври и когато това стане, добавете нарязаните морков и картофи, варете на среден огън. 15 минути по-късно сложете накълцаното зеле и лука, варете още 10 минути. Когато супата е готова, прибавете нарязаната коприва и след минута изключете котлона.

По желание може да добавите пресен магданоз, яйце, крутони.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
Безплатна доставка за България!НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GARDEN ПРЕНАТАЛ МУЛТИ таблетки * 90
УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
СУОНСЪН ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗА ЖИВОТ таблетки * 300
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Червена мъртва коприва
- Коприва – състав, полезни свойства и странични ефекти
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Апетитна супичка с пилешки сърчица
- Коприва
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм
- Как да приготвяме и съхраняваме прясно изцедени сокове
Коментари към Супа от коприва и зеленчуци