Спаначен омлет с бекон и лук
Необходими продукти (за 6 порции):
- 1 супена лъжица краве масло
- 400 грама пресен спанак
- 12 яйца
- 6 ивици бекон
- 1/2 глава лук
- 100 грама сирене
- сол, кайенски и черен пипер
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява на 175 градуса. Междувременно разтопете маслото в тиган на силен огън. Сложете спанака в кипящата мазнина и задушете за 30 секунди. След това извадете листата в чиния, изцедете ги добре и нарежете.
Разбийте всички яйца с телена бъркалка, подправете на вкус.
Бекона изпържете на среден огън в тигана, в който задушихте спанака. Пържете бекона около 5-8 минути, като обръщате парчетата, докато се покрият с хрупкава коричка. Тогава намалете температурата и прибавете нарязания лук. Подсолете малко и задушете двата продукта за 5 минути, до прозрачност на кромида.
Изключете котлона, изсипете спанака с лука и бекона в тава, залейте с разбитите яйца и поръсете отгоре натрошеното сирене (може да използвате фета).
Поставете съда във вече загрятата фурна и изпечете омлета за 10-15 минути. Ако искате златиста коричка по повърхността, последните 2-3 минути от печенето нека бъдат на функция грил.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйчено руло с топено сирене и чесън
- Омлет със зеленчуци по испански
- Шоколадов омлет с банани
- Мини омлети с киноа и спанак
- Омлет Пуляр
- Яйчени рулца с кашкавал и зелен лук
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
- Яйчена палачинка с кашкавал (омлет)
- Омлет с шунка, домати и кашкавал
- Фритата с шунка, сирене и спанак
Коментари към Спаначен омлет с бекон и лук