Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Спаначена яхния с кюфтета и бешамел

Спаначена яхния с кюфтета и бешамел

Спаначена яхния с кюфтета и бешамел - изображение

Необходими продукти:


  • 50 грама ориз
  • 500 грама подправена кайма
  • 1 главичка стар лук
  • 300 грама пресен спанак
  • 2 стръка пресен джоджен
  • сол, черен пипер на вкус
  • сок от половин лимон
  • 2 супени лъжици брашно
  • 400 милилитра прясно мляко
  • 3 супени лъжици кисело мляко
  • 50 грама настърган пармезан
  • 10 грама краве масло


Начин на приготвяне:


В купа сложете каймата и добавете нарязан ситно лук и ориз. Омесете я добре и направете кюфтенца. Сложете ги в тенджера с вода и ги сварете. Отцедете бульона, а кюфтетата оставете настрана.

Към брашното прибавете отделения сок, смесете прясното с киселото мляко и комбинирайте смесите. Оставете настрана и загрейте маслото в тиган.

Сотирайте спанака, подправете с джоджен и лимонов сок, добавете сол и черен пипер според вкуса. Разбъркайте и налейте бешамеловия сос, заедно с кюфтенцата.

Гответе яхнията на слаб огън за 10-12 минути, охладете и разсипете порции. Поднесете ястието топло, подправено с настърган пармезан.

Добър апетит!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.pizcadesabor.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлХрани и ястияЗдравни съветиХранене при...СнимкиЛюбопитноДиетиНовиниБотаника