Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Спаначена чабата

Спаначена чабата

Спаначена чабата - изображение

Необходими продукти:

  • 6 чаени чаши спанак
  • 2 1/4 чаена чаша топла вода
  • 6 2/3 чаени чаши брашно
  • 1 3/4 чаена лъжица сол
  • 1 супена лъжица суха мая

Начин на приготвяне:

Смелете спанака с водата, докато се получи еднообразна смес.

В купата с миксер смесете маята, солта и брашното за 15 секунди. Добавете течната спаначена смес и продължете да месете с миксера за 3 минути. Оберете отделеното тесто по краищата на купата и премесете за още 2 минути.

Прехвърлете тестото в голяма купа и покрийте с кърпа, нека да се удвои за 1 час.

Застелете две тави за печене с пекарска хартия. Поръсете кухненски плот и прехвърлете тестото върху него. Разделете го на две равни части и прехвърлете в подготвените тавички, тестото ви ще е много меко.

Повторете и с другото парче от тестото и оставете покрити хлебчетата да втасат за 35-45 минути.

Затоплете фурната на 220 градуса и пригответе огнеупорна купа с 2 чаени чаши лед в нея.

Сложете хлебчетата да се пекат на средното ниво на печката, а купата с лед поставете на дъното на фурната. Печете ги до готовност.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food52.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлХранене при...Храни и ястияЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиВидеоДиетиНовиниИнтервютаБотаника