Спаначена чабата

Необходими продукти:
- 6 чаени чаши спанак
- 2 1/4 чаена чаша топла вода
- 6 2/3 чаени чаши брашно
- 1 3/4 чаена лъжица сол
- 1 супена лъжица суха мая
Начин на приготвяне:
Смелете спанака с водата, докато се получи еднообразна смес.
В купата с миксер смесете маята, солта и брашното за 15 секунди. Добавете течната спаначена смес и продължете да месете с миксера за 3 минути. Оберете отделеното тесто по краищата на купата и премесете за още 2 минути.
Прехвърлете тестото в голяма купа и покрийте с кърпа, нека да се удвои за 1 час.
Застелете две тави за печене с пекарска хартия. Поръсете кухненски плот и прехвърлете тестото върху него. Разделете го на две равни части и прехвърлете в подготвените тавички, тестото ви ще е много меко.
Повторете и с другото парче от тестото и оставете покрити хлебчетата да втасат за 35-45 минути.
Затоплете фурната на 220 градуса и пригответе огнеупорна купа с 2 чаени чаши лед в нея.
Сложете хлебчетата да се пекат на средното ниво на печката, а купата с лед поставете на дъното на фурната. Печете ги до готовност.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food52.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ЛИМОНОВ ШЕЙК прах 300 г
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
НУТРАВИТА СУПЕР ГРИЙНС КОМПЛЕКС 210 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПРАСКОВА прах 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- 22 интересни факта за хляба
- Супа от леща със спанак
- Погача за прощъпулник
- Царевичен хляб с мляко за хлебопекарна
- Бърз домашен хляб с яйца, орехи и маслини
Коментари към Спаначена чабата