Сочно пилешко филе в лимонова марината
Необходими продукти:
- 2 броя пилешки гърди /2 половинки, около 600 грама общо/
- кората на 1 лимон, настъргана
- 4 супени лъжици лимонов сок
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 3 супени лъжици кафява захар
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 супени лъжици пресен магданоз, ситно нарязан
- 2 чаени лъжички соев сос
За тигана:
- 2 супени лъжици зехтин
За гарниране:
- магданоз
- лимонови резени
Начин на приготвяне:
- Разрежете пилешките гърди надлъжно на половина, за да получите 4 пържоли.
- Покрийте всяка пържола с хартия за печене и използвайте чук за месо или точилка, за да я изтъните до дебелина около 7 милиметра.
- В купа смесете лимоновата кора и сок, чесъна, кафявата захар, зехтина, магданоза и соевия сос. Разбъркайте добре.
- Прехвърлете пилешките пържоли в найлонов плик с механизъм за затваряне и ги залейте с маринатата.
- Затворете плика, леко го разклатете, за да се покрие равномерно месото и го оставете да престои в хладилник за минимум 3 часа, а най-добре за през нощта.
- Извадете пилешките пържоли и изхвърлете маринатата.
- Загрейте олиото в оребрен тиган на средно силен огън и поставете 2 филета в него.
- Печете около 2-3 минути, докато леко се карамелизират и придобият златисто кафяв цвят. Обърнете и гответе още 1-2 минути. Повторете с останалите пържоли.
- Прехвърлете ги в чиния, покрийте с алуминиево фолио и оставете месото да си почине в продължение на 3-4 минути.
- Гарнирайте пилешките филета с магданоз и лимонови резени и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: recipetineats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
Коментари към Сочно пилешко филе в лимонова марината