Сочни пилешки гърди с червен пипер и чесън
Необходими продукти:
- 4 броя пилешки гърди
- 2 супени лъжици пушен червен пипер
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- 1 чаена лъжичка сух магданоз
- 3/4 чаена лъжичка фина морска сол
- 3 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
- В малка купа смесете пушения червен пипер, чесновия прах, магданоза, солта и зехтина. Разбъркайте до гладка паста.
- Намажете пилешките гърди от двете страни със сместа и ги оставете да се овкусят в продължение на 20 минути.
- През това време загрейте фурната до 180 градуса и покрийте тава с алуминиево фолио.
- Разпределете филетата и печете в продължение на 10-15 минути.
- Обърнете и печете още 8-10 минути или до желаната готовност на месото. Времето ще варира според дебелината на пилешките гърди.
- Оставете ги да си починат за около 5 минути, за да позволите на соковете да се разпределят равномерно.
- Поднесете пилешките филета топли, поръсени с пресен магданоз и гарнирани по избор.
Приятен апетит!

Снимки: theironyou.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ШЕЙК ЯБЪЛКА прах 300 г
МЕРЦ СПЕЦИАЛ ЗА КОСА капсули * 60
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПУНШ ЧЕРЕШОВА ЛИМОНАДА прах 300 г
КОСА И КОЖА капсули * 100 NATURE'S WAY
СЛИМ ЕКСТРИЙМ капсули * 60 БИОТИКА
ПРОМООЧАНКА СМЕС капсули 458 мг * 100 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Печени пилешки хапки с пармезан
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Студени картофени крокети с чесън
- Крехки и сочни пилешки гърди с праз
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки гърди с фурми
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Пилешки хапки в чеснова панировка
Коментари към Сочни пилешки гърди с червен пипер и чесън