Сочни пилешки гърди с червен пипер и чесън

Необходими продукти:
- 4 броя пилешки гърди
- 2 супени лъжици пушен червен пипер
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- 1 чаена лъжичка сух магданоз
- 3/4 чаена лъжичка фина морска сол
- 3 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
- В малка купа смесете пушения червен пипер, чесновия прах, магданоза, солта и зехтина. Разбъркайте до гладка паста.
- Намажете пилешките гърди от двете страни със сместа и ги оставете да се овкусят в продължение на 20 минути.
- През това време загрейте фурната до 180 градуса и покрийте тава с алуминиево фолио.
- Разпределете филетата и печете в продължение на 10-15 минути.
- Обърнете и печете още 8-10 минути или до желаната готовност на месото. Времето ще варира според дебелината на пилешките гърди.
- Оставете ги да си починат за около 5 минути, за да позволите на соковете да се разпределят равномерно.
- Поднесете пилешките филета топли, поръсени с пресен магданоз и гарнирани по избор.
Приятен апетит!
Снимки: theironyou.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ЛИМОНОВ ШЕЙК прах 300 г
ШВЕДСКА ГОРЧИВКА 500 мл NATURLAND
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ШЕЙК ЯБЪЛКА прах 300 г
МЕРЦ СПЕЦИАЛ ЗА КОСА капсули * 60
ПЮР СТИЙЛ ВЪЗБУЖДАЩ ГЕЛ ЗА МЪЖЕ 50 мл
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПУНШ ЧЕРЕШОВА ЛИМОНАДА прах 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Пържени чушки с чесън и магданоз
Коментари към Сочни пилешки гърди с червен пипер и чесън