Сочни кифлички с карамел и канела
Необходими продукти
За тестото:
1 чаена чаша прясно мляко
2 супени лъжици захар
2 супени лъжици олио
1 яйце
7 грама мая
щипка сол
2 чаени чаши брашно
За плънката:
3 супени лъжици масло
1 чаена чаша бяла захар
1 чаена чаша кафява захар
1 супена лъжица канела
За карамела:
6 супени лъжици масло
1 чаена чаша кафява захар
2 супени лъжици течна сметана
2 супени лъжици мед или царевичен сироп
Начин на приготвяне:
Тестото
Към прясното мляко прибавете захарта, олиото, яйцето, маята. След това сложете брашното заедно с щипка сол и замесете тесто. Оставете за кратко и после разточете.
Плънката
Смесете двата вида захар и канелата. Прибавете разтопеното масло и изсипете сместа върху пласта тесто. Навийте руло, което разрежете на парчета. Покрийте ги с найлоново фолио и оставете да престоят 3 часа.
Изпечете във фурната при температура от 180 градуса в продължение на 25 минути.
Карамелът
Разтопете маслото в подходящ съд, прибавете захарта и нека комбинацията кипне. Когато това стане, свалете от огъня и добавете сметаната и меда. Разбъркайте и залейте кифличките с готовия карамел.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ КРЕМ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 425 мл
ОРГАНИК ШОП ЛИФТИНГ БОДИ КРЕМ ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ КАПУЧИНО 450 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- Отслабване с мед и канела
- Карамелизирани орехи (с масло)
- E150(a) Карамел обикновен
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Канелено дърво, Канела
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Коментари към Сочни кифлички с карамел и канела