Сочен ябълков сладкиш с лимонови корички

Необходими продукти:
за тестото
- 300 грама брашно
- 150 грама масло
- един яйчен жълтък
- 80 грама кристална захар
- кората на един лимон
за пълнежа
- 1 килограм ябълки
- 50 грама захар
- 40 грама краве масло без сол
- 1 чаена лъжичка канела
- една супена лъжица вода
за декорация
- флорален шаблон
- натурално какао за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбийте с миксер маслото до получаването на крем. Прибавете захарта, жълтъка и лимоновите корички. Разбийте отново и пресейте брашното към сместа. Разделете тестото на две и го охладете.
Обелете ябълките, настържете ги и карамелизирайте на слаб огън, заедно със захарта и маслото.
Прибавете канелата и водата. Бъркайте докато се карамелизира и охладете. Вземете продълговата форма за кекс, намажете я с масло, поръсете с брашно и изсипете първото тесто. Разпределете плънката и покрийте с второто.
Загладете повърхността с помощта на шпатула. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете сладкиша за 40 минути. Охладете го, наложете флоралния шаблон, поръсете с какаото и поднесете. Разрежете и му се насладете.
Да ви е сладко!
Източник: www.bloglovin.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Диета с ябълки за 7 дни
- Сиропиран сладкиш от орехи с коняк и канела
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Зелено ябълково мартини със захарен сироп
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Орехов сладкиш с кондензирано мляко и разтопен шоколад
- Гулаб Джамун
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
Коментари към Сочен ябълков сладкиш с лимонови корички