Сочен ябълков сладкиш с лимонови корички
Необходими продукти:
за тестото
- 300 грама брашно
- 150 грама масло
- един яйчен жълтък
- 80 грама кристална захар
- кората на един лимон
за пълнежа
- 1 килограм ябълки
- 50 грама захар
- 40 грама краве масло без сол
- 1 чаена лъжичка канела
- една супена лъжица вода
за декорация
- флорален шаблон
- натурално какао за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбийте с миксер маслото до получаването на крем. Прибавете захарта, жълтъка и лимоновите корички. Разбийте отново и пресейте брашното към сместа. Разделете тестото на две и го охладете.
Обелете ябълките, настържете ги и карамелизирайте на слаб огън, заедно със захарта и маслото.
Прибавете канелата и водата. Бъркайте докато се карамелизира и охладете. Вземете продълговата форма за кекс, намажете я с масло, поръсете с брашно и изсипете първото тесто. Разпределете плънката и покрийте с второто.
Загладете повърхността с помощта на шпатула. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете сладкиша за 40 минути. Охладете го, наложете флоралния шаблон, поръсете с какаото и поднесете. Разрежете и му се насладете.

Да ви е сладко!
Източник: www.bloglovin.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОАЛАЙВ ГАРДЪН ГУДНЕС МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Сладкиш с натрошени солети и желирани плодове
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Ябълково мартини с джинджифил и лимон
- Царевичен сладкиш с ягоди и мента
- Шоколадов сладкиш с кокос и портокалов сироп
- Смокинов тарт с мед, маскарпоне и солени бисквитки
- Фреш от ябълки, моркови и джинджифил
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
- Ябълков сладкиш с млечно-канелен сироп и орехи
- Печени ябълки с мед и орехи
Коментари към Сочен ябълков сладкиш с лимонови корички