Сос Цезар (за едноименната салата)

Необходими продукти:
- 100 милилитра зехтин
- 2 яйца
- 3 чаени лъжици сос Уорчестър
- 2 скилидки чесън
- 1/2 лимон (нужен е сокът от него)
- щипка сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
От едната страна на двете яйца направете дупка с игла, но бъдете внимателни, черупките не трябва да се напукат или счупят. Пуснете яйцата във вряща вода за 30-40 секунди, след което отстранете черупките, а съдържанието им изсипете в купа и разбъркайте до еднородност. Прибавете наситнените скилидки чесън, налейте лимоновия сок, соса Уорчестър, зехтина, подправете с черен пипер, подсолете и разбъркайте или разбийте с миксер до еднородност.
По желание може да добавите няколко наситнени листенца босилек.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: zhenskoe-mnenie.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
НовАРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
НовБЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Сос Бъфало
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Салата от маслини и лук
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Шопска салата – кулинарният трибагреник на Балкантурист
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Пиле с червени чушки и сос от три вида пипер
- Класически сос за хамбургери
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
Коментари към Сос Цезар (за едноименната салата)