Сос от червено вино и боровинки
Класически домашен сос от червени боровинки с приятен аромат на червено вино. Сосът е сиропиран, със силен аромат и лека сладост.
Необходими продукти:
- 350 грама пресни червени боровинки
- 1 чаша сухо червено вино или порто
- 1/2 чаша захар
- 2 ленти портокалова кора + настъргани на ситно портокалови корички
- 1 канелена пръчица
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Сложете в тенджера червените боровинки, виното, захарта, портокаловите кори, канелената пръчица и солта и доведете до кипене.
Намалете топлината и оставете сместа тихо да къкри, като разбърквате често, докато повечето от боровинките не се пукнат (10-12 минути).
Премахнете портокаловите кори и канелената пръчица. Сервирайте соса на стайна температура или охладен. Гарнирайте с настъргани портокалови корички.
Да ви е вкусно!
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Лечение при цистит
- Сос Бъфало
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Кекс с червени боровинки
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
Коментари към Сос от червено вино и боровинки