Сос от сирена с масло
Необходими продукти:
4 жълтъка
30 грама брашно
500 милилитра месен бульон
100 грама масло
сол на вкус
мъничко захар
настъргано индийско орехче на върха на ножа
150 грама настъргано сирене (пармезан, чедър и/или друго подходящо)
Начин на приготвяне:
Разбъркайте жълтъците с брашното и прибавете сместа в студения бульон. Сложете захар, сол, индийско орехче и маслото. Затоплете всичко на водна баня, бъркайки непрекъснато. Накрая добавете настърганото сирене. Когато сместа кипне, свалете от котлона и разбъркайте. Гъстотата трябва да бъде средна, сосът да не бъде прекалено течен, но и да не е много гъст.
Вече може да се насладите на вкуснотията, която приготвихте. Подходящо е да поднесете като допълнение към зеленчукови и месни ястия, също към риба и макарони.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Обикновен маслен крем
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Как се прави сирене по шопски – класическа рецепта и варианти с наденица и колбас
- Тутманик
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Козето сирене – особено полезна храна
Коментари към Сос от сирена с масло