Сос Гуакамоле с печена царевица
Необходими продукти:
1 плод авокадо
2 кочана сурова царевица
1/2 глава лук
1/2 люта чушка
1 връзка кориандър
1 лимон
50 грама масло
1 сладка чушка
1 чаена лъжица сол
щипка смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистете кочаните царевица, намажете ги с масло и поръсете със сол и черен пипер. След това увийте във фолио и изпечете в загрята фурна при температура от 250 градуса за около час - час и половина (зависи от фурната). Обръщайте кочаните на всеки 15 минути по време на печенето.
Когато са готови, отделете зърната с помощта на нож и ги смесете с обеления и нарязан лук. Смелете ги заедно до получаването на пюре.
Отделно смелете лютата и сладката чушка заедно с кориандъра (отново на пюре).
Обелете кората на лимона, изцедете сока и пюрирайте 30 милилитра от него с авокадото.
В подходящ съд смесете така подготвените продукти, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус и добавете останалия лимонов сок. Разбъркайте всичко и сосът е готов.
Добър апетит!
Снимки: webspoon.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Отглеждане на авокадо
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Сос Бъфало
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
- Царевична запеканка със спанак
Коментари към Сос Гуакамоле с печена царевица