Сос болонезе
Необходими продукти:
- 900 грама домати (със сока)
- 350 грама кайма
- 3 супени лъжици масло
- 1 чаена чаша сухо бяло вино
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 2 супени лъжици накълцана целина
- 2 супени лъжици настърган морков
- 2 супени лъжици нарязан на ситно лук
- сол
Начин на приготвяне:
Сложете маслото в тенджера с дебело дъно, прибавете лука, моркова, целината и запържете. След това добавете каймата, малко сол и намачкайте с помощта на дървена лъжица. Изчакайте, докато покафенее леко (около 2 минути), налейте мляко и нека сместа заври. Оставете на котлона да се задушава до изпаряване на млякото, тогава прибавете виното и изчакайте и то да се изпари.
Идва ред на доматите, сложете ги и нека всичко заври на бавен огън. Намалете котлона и оставете така за известно време да се приготвя. Трябва всичката течност да се изпари (няколко часа). Подправете със сол и подправки по ваш избор. Сосът е готов.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Канелони със сос болонезе и кашкавал
- Доматен дип със сирене
- Доматен сос с лук, чесън и дафинов лист
- Рецепти за пържени чушки и патладжани в доматен сос
- Доматен сос с пуешко и гъби
- Патладжани в доматен сос
- Пържен боб в доматен сос с лук
- Сос Маринара с лук и риган
- Доматена салца с репички (Чимол)
- Горещ дип от моцарела в сос маринара
Коментари към Сос болонезе