Солен кекс с тиквички, чесън и сусам
Необходими продукти:
250 грама брашно
300 грама тиквички
100 милилитра зехтин
2 чаени лъжици бакпулвер
1 скилидка чесън
3 яйца
1 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица смлян черен пипер или на вкус
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Изсипете брашното в купа, прибавете бакпулвера към него, подправете със сол и смлян черен пипер. Разбъркайте.
Настържете тиквичките с помощта на едно ренде и прибавете намачкания чесън. Смесете с брашното и разбъркайте добре.
В отделен съд разбийте яйцата със зехтина.
Съединете яйчната и зеленчуковата смеси.
Полученото тесто разпределете в подходяща форма с приблизителни размери 25 х 10 сантиметра. Поръсете със сусам.
Изпечете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около час.
Добър апетит!
Снимки: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бърз солен кекс със сирене и кисело мляко
- Солен кекс с шунка и кашкавал
- Солен кекс с шунка, маслини, кисели краставички и кашкавал
- Царевичен солен кекс с маслини и ароматно масло
- Солен кекс с извара и сирене
- Солен кекс със сирене и копър
- Кекс от киноа и овесени ядки с ленено семе и сушени кайсии
- Бърз кекс с извара и масло
- Веган сладко-солен кекс със зеленчуци и ядки
- Солен пай с авокадо и бадемово брашно
Коментари към Солен кекс с тиквички, чесън и сусам