Царевичен солен кекс с розмарин
Необходими продукти:
- 150 грама безсолно масло
- 350 грама царевично брашно
- 140 грама обикновено бяло брашно
- 1 чаена лъжичка сода за хляб
- 2 чаени лъжички сол
- 10 грама смлян черен пипер
- няколко стръка нарязан пресен розмарин
- 500 милилитра пълномаслено прясно мляко
- 3 яйца
- 125 милилитра мед
- морска сол за поръсване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса и застелете тава с лист пергамент. В купа смесете брашната със содата, солта, пипера, розмарина, а в друг съд чукнете и разбийте яйцата.
Добавете към тях разтопеното масло, меда и млякото. Разбъркайте и комбинирайте с първата смес. Бъркайте до получаването на лепкаво тесто и пресипете в тавата.
Загладете повърхността, поръсете със солта и запечете за 35-40 минути. Охладете, разрежете и поднесете соления кекс.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: pinotte.ca
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бърз солен кекс със сирене и кисело мляко
- Солен кекс с шунка и кашкавал
- Солен кекс с шунка, маслини, кисели краставички и кашкавал
- Солен кекс с извара и сирене
- Царевичен солен кекс с маслини и ароматно масло
- Бърз кекс с извара и масло
- Кекс от киноа и овесени ядки с ленено семе и сушени кайсии
- Солен кекс със сирене и копър
- Веган сладко-солен кекс със зеленчуци и ядки
- Царевични мъфини със сушени домати и розмарин
Коментари към Царевичен солен кекс с розмарин