Солен кекс с извара и сирене
Необходими продукти:
200 грама извара
100 милилитра прясно мляко
2 яйца
4 супени лъжици овесени ядки или комбинация от такива и брашно
50-100 грама сирене или кашкавал
любима зелена подправка (копър, магданоз, зелен лук и други)
сол, смлян черен пипер и чесън на вкус
масло/олио за подмазване на формата
Начин на приготвяне:
Намачкайте с вилица изварата заедно с прясното мляко и яйцата, подсолете на вкус. Прибавете сиренето, нарязано на кубчета, овесените ядки, копър или магданоз, чесън по желание и разбъркайте. Получава се гъсто тесто, наподобяващо консистенцията на сметана.
Подмажете подходяща форма с олио и в нея изсипете сместа. Изпечете във фурната при температура от 160-170 градуса за около 30 минути.
Може да поднесете кекса и топъл, и студен с резени домат.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бърз солен кекс със сирене и кисело мляко
- Солен кекс с шунка и кашкавал
- Солен кекс с шунка, маслини, кисели краставички и кашкавал
- Царевичен солен кекс с маслини и ароматно масло
- Бърз кекс с извара и масло
- Кекс от киноа и овесени ядки с ленено семе и сушени кайсии
- Солен кекс със сирене и копър
- Веган сладко-солен кекс със зеленчуци и ядки
- Царевичен солен кекс с розмарин
- Царевични мъфини със сушени домати и розмарин
Коментари към Солен кекс с извара и сирене