Картофени кексчета с гъби и лук
Необходими продукти:
500 грама замразени гъби (може и пресни)
1 килограм картофи
1 - 2 глави лук
50 грама кашкавал
подправки на вкус (сол, черен пипер, копър, магданоз...)
галета за поръсване на формите
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, обелете ги и намачкайте на пюре. Прибавете нарязан на ситно копър (или магданоз), сложете подправки на вкус.
Гъбите изпържете с лука.
Използвайте формички за мъфини, които намажете с олио и поръсете с галета.
Разпределете картофеното пюре по дъното и стените на съда, както се вижда на снимката.
След това напълнете със сместа от гъби и лук.
Покрийте отново с пюре.
Поръсете с настърган кашкавал.
Остава да изпечете картофените кексчета в предварително загрята фурна до златисто.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Бърз солен кекс със сирене и кисело мляко
- Солен кекс с шунка и кашкавал
- Солен кекс с шунка, маслини, кисели краставички и кашкавал
- Царевичен солен кекс с маслини и ароматно масло
- Солен кекс с извара и сирене
- Бърз кекс с извара и масло
- Кекс от киноа и овесени ядки с ленено семе и сушени кайсии
- Солен кекс със сирене и копър
- Веган сладко-солен кекс със зеленчуци и ядки
- Солен пай с авокадо и бадемово брашно
Коментари към Картофени кексчета с гъби и лук