Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Солен кекс с маслини, кашкавал и сусам

Солен кекс с маслини, кашкавал и сусам

Солен кекс с маслини, кашкавал и сусам - изображение

Необходими продукти:

  • 50 грама кашкавал
  • 200 грама брашно
  • 5 грама набухвател
  • 100 милилитра прясно мляко
  • 80 милилитра зехтин
  • 80 грама зелени маслини
  • 2 яйца
  • 2 супени лъжици зехтин
  • сол

 солен кекс

Начин на приготвяне:

Използвайте правоъгълна форма за кекс с размери 21 х 9 сантиметра. Подмажете я с олио и поръсете с брашно. Сгорещете фурната до 180 градуса.

Кашкавала настържете едро.

кашкавал

Зелените маслини почистете от костилките. Може да разрежете на половинки или да добавите цели в тестото.

маслини

Смесете яйцата с прясното мляко и зехтина, разбийте с миксера до получаване на кремообразна консистенция. Директно в сместа пресейте брашното, добавете набухвателя, 1-2 щипки сол, кашкавала, маслините и разбийте още веднъж, без да се престаравате, защото кексът няма да се надуе при печенето.

тесто

Изсипете тестото в подготвената форма, поръсете със сусамовите семена и поставете във вече горещата фурна. Кексът ще бъде готов след около 35-40 минути.

солен кекс

Изчакайте да се охлади 10-15 минути и тогава извадете от съда.

солен кекс

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАлтернативна медицинаЛюбопитноНовиниБотаникаЛайфстайл