Солен кекс с маслини, кашкавал и сусам

Необходими продукти:
- 50 грама кашкавал
- 200 грама брашно
- 5 грама набухвател
- 100 милилитра прясно мляко
- 80 милилитра зехтин
- 80 грама зелени маслини
- 2 яйца
- 2 супени лъжици зехтин
- сол
Начин на приготвяне:
Използвайте правоъгълна форма за кекс с размери 21 х 9 сантиметра. Подмажете я с олио и поръсете с брашно. Сгорещете фурната до 180 градуса.
Кашкавала настържете едро.
Зелените маслини почистете от костилките. Може да разрежете на половинки или да добавите цели в тестото.
Смесете яйцата с прясното мляко и зехтина, разбийте с миксера до получаване на кремообразна консистенция. Директно в сместа пресейте брашното, добавете набухвателя, 1-2 щипки сол, кашкавала, маслините и разбийте още веднъж, без да се престаравате, защото кексът няма да се надуе при печенето.
Изсипете тестото в подготвената форма, поръсете със сусамовите семена и поставете във вече горещата фурна. Кексът ще бъде готов след около 35-40 минути.
Изчакайте да се охлади 10-15 минути и тогава извадете от съда.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Солен кекс от хляб с бекон и кашкавал
- Солен кекс с извара, тиквички и копър
- Зеленчукови кексчета със сирене и чеснов сос
- Царевични мъфини със сушени домати и розмарин
- Солен кекс с шунка, маслини, кисели краставички и кашкавал
- Бърз кекс с извара и масло
- Картофени кексчета с пилешко, топено сирене и маслини
- Кекс от зеленчуци с боб и царевица
- Кашкавалени кексчета с кисело мляко и зеленчуци (без яйца)
- Солен пай с авокадо и бадемово брашно
Коментари към Солен кекс с маслини, кашкавал и сусам