Солен кекс от хляб с бекон и кашкавал

Необходими продукти:
- 300 грама бекон, нарязан на кубчета
- 6 яйца
- 1 1/4 чаена чаша прясно мляко
- 1/4 чаена лъжичка сол
- черен пипер на вкус
- 1 франзела, нарязана на кубчета с големина около 2 сантиметра
- 2 чаени чаши настърган кашкавал
- пресен магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- Отделете 2 супени лъжици от бекона и останалото количество запечете в тиган с незалепващо покритие, докато леко покафенее. Прехвърлете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- В голяма купа разбийте яйцата с вилица, добавете прясното мляко и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Прехвърлете кубчетата хляб в найлонов плик с механизъм за затваряне, отгоре изсипете яйчената смес и добавете 1 1/2 чаена чаша кашкавал и запечения бекон.
- Затворете плика, леко разклатете и оставете да престои така минимум 30 минути, за да може хлябът да се напои добре с млякото и яйцата.
- Загрейте фурната до 180 градуса и подмажете с олио кръгла форма за печене с диаметър около 21 сантиметра.
- Изсипете съдържанието на торбичката във формата и леко притиснете сместа надолу и настрани към стените на съда.
- Отгоре разпределете останалия кашкавал и заделения суров бекон /2 супени лъжици/ и покрийте хлабаво с алуминиево фолио.
- Печете 25 минути, отстранете фолиото и запечете кейка за още 10 минути до златисто кафяв цвят.
- Изчакайте 5 минути, преди да го извадите от формата и нарежете на парчета.
- Поднесете соления кекс топъл, поръсен с пресен магданоз.
Приятен апетит!
Снимки: recipetineats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Солен кекс с извара, тиквички и копър
- Зеленчукови кексчета със сирене и чеснов сос
- Царевични мъфини със сушени домати и розмарин
- Солен кекс с шунка, маслини, кисели краставички и кашкавал
- Бърз кекс с извара и масло
- Солен кекс с маслини, кашкавал и сусам
- Картофени кексчета с пилешко, топено сирене и маслини
- Кекс от зеленчуци с боб и царевица
- Кашкавалени кексчета с кисело мляко и зеленчуци (без яйца)
- Солен пай с авокадо и бадемово брашно
Коментари към Солен кекс от хляб с бекон и кашкавал