Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Соленки Соленки с чесън и куркума

Соленки с чесън и куркума

Соленки с чесън и куркума - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша пресято пшенично брашно
  • 2 супени лъжици хранителна мая на люспи
  • 1 чаена лъжица готварска сол
  • 1/4 чаена лъжица чесън на прах
  • 1/8 чаена лъжица куркума
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер (по желание)
  • 5 супени лъжици масло
  • 3 супени лъжици ледена вода


Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява на 180 градуса.

В кухненски робот (използвайте S-образния нож) смесете подправките заедно с хранителната мая. Добавете маслото и с пулсиращи движения комбинирайте. Добавете на тънка струя водата и блендирайте, докато се получи тесто.

Поръсете кухненския плот с брашно и премесете тестото, разточете го с дебелина 3-4 милиметра и изрежете фигурки. Прехвърлете ги върху застлана с пергамент тава.

Запечете за 12-15 минути, докато станат златисти и съвсем леко покафенеят. Изчакайте да се охладят на стайна температура и ги съхранявайте в кутия до една седмица.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food52.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти