Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Соленки Соленки с ананас и шунка

Соленки с ананас и шунка

Соленки с ананас и шунка - изображение

Обичате ли ананас? Ако да, предлагаме ви да го добавите и към соленките. Комбинацията от екзотичния плод и месо е позната отдавна, а това е още един начин да обогатите рецептите, които имате.

Необходими продукти:

  • 2 1/2 чаени чаши самонабухващо брашно
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • щипка сол
  • 55 грама студено масло
  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • 1/3 чаена чаша доматен сос
  • 120 грама настъргана шунка
  • плодовете от консерва с ананас
  • 1 чаена чаша настъргано сирене чедър

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Сложете маслото и с пръстите си го втрийте в брашното, за да получите трохи. Излейте млякото и с шпатула го омесете.

Прехвърлете тестото върху набрашнен плот и премесете, докато получите меко тесто. Разделете тестото на две части и всяка разточете на правоъгълник с размери 15 на 30 см.

Намажете с доматения сос и настържете шунката по целия блат. Нарежете на ситно ананаса и го разпределете и него върху двата правоъгълника. Поръсете обилно с чедър.

Ако е необходимо, изрежете края, за да се изравнят. Нарежете на парчета с широчина 2 см. 

Застелете тава с хартия за печене и подредете соленките. Печете ги 17-20 минути във фурна, загрята на 200 градуса.

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛайфстайлЛюбопитноСъставкиДиетиНовиниБотаника