Соленки с ананас и шунка
Обичате ли ананас? Ако да, предлагаме ви да го добавите и към соленките. Комбинацията от екзотичния плод и месо е позната отдавна, а това е още един начин да обогатите рецептите, които имате.
Необходими продукти:
- 2 1/2 чаени чаши самонабухващо брашно
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- щипка сол
- 55 грама студено масло
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 1/3 чаена чаша доматен сос
- 120 грама настъргана шунка
- плодовете от консерва с ананас
- 1 чаена чаша настъргано сирене чедър
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Сложете маслото и с пръстите си го втрийте в брашното, за да получите трохи. Излейте млякото и с шпатула го омесете.
Прехвърлете тестото върху набрашнен плот и премесете, докато получите меко тесто. Разделете тестото на две части и всяка разточете на правоъгълник с размери 15 на 30 см.
Намажете с доматения сос и настържете шунката по целия блат. Нарежете на ситно ананаса и го разпределете и него върху двата правоъгълника. Поръсете обилно с чедър.
Ако е необходимо, изрежете края, за да се изравнят. Нарежете на парчета с широчина 2 см.
Застелете тава с хартия за печене и подредете соленките. Печете ги 17-20 минути във фурна, загрята на 200 градуса.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
Коментари към Соленки с ананас и шунка