Соленки със сирене и орехи
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши пресято пшенично брашно
- 2 яйца
- 150 грама сирене
- 1/2 чаена чаша смлени орехи
- 150 грама размекнато масло
- подходящи подправки или само сол и черен пипер (количествата са според вкусовите ви предпочитания)
Начин на приготвяне:
Настържете ситно сиренето, към него прибавете мекото масло.
Разбъркайте и изсипете натрошените орехи в сместа.
Подсолете, ако сиренето не е достатъчно солено. Добавете и едната чаша от пресятото брашно. Разбъркайте всичко добре.
Следват двете яйца и отново разбъркайте.
Накрая прибавете останалото брашно и замесете гъсто тесто. Покрийте го с купа или друг подходящ за целта съд и оставете да си почине за 15 минути.
Включете фурната на 180 градуса и нека се сгорещи, докато приготвите соленките.
Разточете тестото (пластът да е с дебелина 0,5 сантиметра), намажете повърхността му с вода.
Поръсете с малко смлян пипер и изрежете формички или просто нарежете на ивици.
Подредете фигурките в тава, върху чието дъно предварително сте сложили лист пергамент (или използвайте силиконова подложка).
Изпечете соленките във вече горещата фурна.
След 20 минути те ще са се зачервили приятно, което означава, че са готови да ги схрускате.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Соленки Бебета
- Соленки с масло и кашкавал
- Хрупкави домашни солети
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Маслени соленки с кашкавал и мащерка
- Гризини с пармезан и сушени домати
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Соленки със семена и кашкавал
- Бисквити с картофено пюре
Коментари към Соленки със сирене и орехи