Соленки от бутер тесто с маслини и сушени домати
Необходими продукти:
2 листа бутер тесто (500 грама всеки)
10-15 сушени домата (в мазнина)
20-25 маслини
1 яйце
суха мащерка или други билки и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Разточете единия лист от тестото тънко и по повърхността разпределете редове от маслините и сушените домати, между които оставяйте разстояние от 2-3 сантиметра.
Разбийте яйцето и с него намажете пространствата, които остават между продуктите.
Разточете и втория лист тесто, с него покрийте основата с маслини и домати.
Притиснете между редовете, за да може да се оформят бъдещите соленки. Приберете в хладилника за около 30 минути (така ще ви е по-лесно да нарежете тестото).
Когато се охлади и стегне, разрежете напречно с остър нож, оформяйки дълги пръчици. Целта е да разделите маслините на две.
Подредете соленките в тава, покрита с пергамент. Намажете повърхността им с разбит жълтък, поръсете с мащерка, смлян червен пипер или други подправки по избор.
Изпечете ги при 220 градуса за 15-20 минути.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хрупкави домашни солети
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Соленки с масло и кашкавал
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
- Гризини с пармезан и сушени домати
- Вити бутер банички с шоколад
- Гофрети от бутер тесто с различни плънки
Коментари към Соленки от бутер тесто с маслини и сушени домати