Соленка палачинка с авокадо и яйце
Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша пълнозърнесто брашно
- 1 1/2 чаена лъжица бакпулвер
- 1/4 чаена лъжица сол + 1 щипка
- 1 1/2 чаена чаша нискомаслено прясно мляко
- 2 големи яйца
- 1 1/2 чаена лъжица зехтин
- 1/3 чаена лъжица черен пипер
- 1/4 авокадо - намачкано
- 2 супени лъжици салса
- 1-2 чаени лъжици мариновани чушки (по желание)
Начин на приготвяне:
Смесете брашното, содата и четвърт лъжичка сол. В друга купа разбъркайте млякото с 1 яйце и зехтина, излейте при брашното и разбъркайте с тел за разбиване.
Намазнете леко незалепващ тиган и сложете 1 черпак от сместа в него. Печете палачинките до готовност. От посоченото количество се получават 8 палачинки.
В същия тиган сложете още мазнина и изпържете разбито едно яйце, подправете със сол и черен пипер, бъркайте непрекъснато, за около 2-3 минути.
В края на една палачинка сложете яйцето, намачканото авокадо, салсата и чушките (ако ползвате) и навийте на руло.
Запазете останалите палачинки за по-късно, или сервирайте по същия начин. Насладете се на пълноценната закуска, докато е все още топла.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Палачинките на баба
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Спаначени палачинки с месна плънка
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Рулца от палачинка с котидж сирене, шунка и сьомга
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Спаначени палачинки с овесени ядки и зеленчукова плънка
- Палачинкови рулца с пушена сьомга и солен млечен крем
Коментари към Соленка палачинка с авокадо и яйце