Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Соленка палачинка с авокадо и яйце

Соленка палачинка с авокадо и яйце

Соленка палачинка с авокадо и яйце - изображение

Необходими продукти:

  • 3/4 чаена чаша пълнозърнесто брашно
  • 1 1/2 чаена лъжица бакпулвер
  • 1/4 чаена лъжица сол + 1 щипка
  • 1 1/2 чаена чаша нискомаслено прясно мляко
  • 2 големи яйца
  • 1 1/2 чаена лъжица зехтин
  • 1/3 чаена лъжица черен пипер
  • 1/4 авокадо - намачкано
  • 2 супени лъжици салса
  • 1-2 чаени лъжици мариновани чушки (по желание)

Начин на приготвяне:

Смесете брашното, содата и четвърт лъжичка сол. В друга купа разбъркайте млякото с 1 яйце и зехтина, излейте при брашното и разбъркайте с тел за разбиване.

Намазнете леко незалепващ тиган и сложете 1 черпак от сместа в него. Печете палачинките до готовност. От посоченото количество се получават 8 палачинки.

В същия тиган сложете още мазнина и изпържете разбито едно яйце, подправете със сол и черен пипер, бъркайте непрекъснато, за около 2-3 минути.

В края на една палачинка сложете яйцето, намачканото авокадо, салсата и чушките (ако ползвате) и навийте на руло.

Запазете останалите палачинки за по-късно, или сервирайте по същия начин. Насладете се на пълноценната закуска, докато е все още топла.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимки