Солени печени понички
Необходими продукти:
за тестото
- 4 супени лъжици краве масло
- 4 яйца
- 1 супена лъжица захар
- 5-6 чаени чаши брашно
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 2 супени лъжици сол
- 9 грама суха мая
за гарниране
- масло или маргарин за мазане
- 100 грама нарязан фино кашкавал
- 100 грама нарязан фино бекон
- 3-4 нарязани ситно листа зелена салата
- фини резенчета домат и краставица
- подправки по избор
Начин на приготвяне:
Сипете брашното в купа, прибавете маята, яйцата, маслото, захарта, солта и прясното мляко. Направете тесто, оставете да втаса и разделете го на части.
Разточете и с помощта на рингове изрежете кръгли форми. С помощта на малка чашка премахнете средата на всяка.
Застелете тава с лист пергаментна хартия, подредете поничките, покрийте с кърпа за 30 минути и изпечете в загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Още топли разрежете, намажете с масло и гарнирайте с кашкавал, бекон, зелена салата, домат, краставица и подправки по ваш избор. Поднесете и им се насладете.
Добър апетит!
Източник: www.youtube.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Руладини с бекон на фурна
- Домашен кашкавал с извара и масло
- Как да приготвим хрупкав бекон в микровълнова
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Тиквички на фурна с домати и картофи
Коментари към Солени печени понички