Кашкавалени понички с маслини и розмарин

Необходими продукти:
- 250 грама кашкавал (твърд вид)
- 1 яйце
- 1 супена лъжица соев сос
- 60 грама царевично брашно
- 12 зелени маслини (може да бъдат пълнени)
- 3 супени лъжици галета
- 500 милилитра олио
- 3 стръка розмарин
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала, смесете го с яйцето, разбъркайте. Добавете листенцата розмарин, соевия сос, царевичното брашно и направете тесто.
От него сложете върху дланта си, а в средата - цяла зелена маслина без костилка. Обвийте я с тестото и оваляйте топчето в галета. По този начин пригответе поничките, които изпържете до златисто в горещата мазнина.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Милфьой от тиквички с шунка и кашкавал
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Печени тиквички с кашкавал и чесън
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Предястие от кашкавал с рулца от раци и чесън
- Банички с шунка, кашкавал и маслини
Коментари към Кашкавалени понички с маслини и розмарин