Кашкавалени понички с маслини и розмарин
Необходими продукти:
- 250 грама кашкавал (твърд вид)
- 1 яйце
- 1 супена лъжица соев сос
- 60 грама царевично брашно
- 12 зелени маслини (може да бъдат пълнени)
- 3 супени лъжици галета
- 500 милилитра олио
- 3 стръка розмарин
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала, смесете го с яйцето, разбъркайте. Добавете листенцата розмарин, соевия сос, царевичното брашно и направете тесто.
От него сложете върху дланта си, а в средата - цяла зелена маслина без костилка. Обвийте я с тестото и оваляйте топчето в галета. По този начин пригответе поничките, които изпържете до златисто в горещата мазнина.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
- Веган понички със сладък картоф
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
- Огретен от сладки картофи със сирене и кашкавал
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Маслени соленки с кашкавал и мащерка
Коментари към Кашкавалени понички с маслини и розмарин