Безглутенови понички с шоколад

Необходими продукти:
- 100 грама черен шоколад
- 150 грама масло
- 50 грама какао
- 150 грама захар
- 1 супена лъжица екстракт от ванилия
- 5 яйца
- 100 грама разтопен шоколад за декорация
- 50 грама захарни пръчици за декорация
Начин на приготвяне:
Разтопете черния шоколад заедно с маслото в касерола на слаб огън. Добавете какаото, ванилията и захарта. Разбъркайте, свалете от огъня и сложете едно по едно яйцата.
Използвайте силиконова форма за понички или направете малки топчета от пергаментова хартия, които поставете в центъра на чашките за класическите форми за мъфини.
Разпределете шоколадовата смес във формите (ако използвате варианта с хартията за печене, внимателно изсипете от сместа около топчетата хартия, без да ги покривате).
Изечете за 8-10 минути.
Внимателно извадете поничките от формата, премахнете хартията и ги потопете в разтопения шоколад. След това оваляйте в захарните пръчици.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Испански десерт Чурос с шоколадов сос
- Понички от хляб с конфитюр от ягоди
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Домашни рецепти за гръцки понички локумадес
- Понички с млечна ванилова глазура
- Понички с пълнеж от сладко
- Понички с ягодов и млечен крем
- Понички от извара
- Меню за Свети Валентин: Понички сърце
- Канелени понички с рикота и мед
Коментари към Безглутенови понички с шоколад