Солени охлювчета с горчица
Необходими продукти:
- 2 1/2 чаена чаша брашно (самонабухващо)
- 1 супена лъжица горчица на прах
- 2 чаени лъжици захар
- 100 грама студено масло
- 2/3 чаена чаша настърган чадър
- 1/2 чаена чаша мътеница
- 1 разбито яйце
- 1 чаена лъжица маково семе
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и застелете с хартия за печене две плитки големи тави.
Брашното, горчицата, захарта и маслото сложете в кухненски робот и с няколко пулсации направете на ситни трохи. Добавете кашкавала и мътеницата. След това отново с няколко пулсации комбинирайте, ако има нужда, сипете още малко течност.
Тестото премесете върху набрашнен плот за около 30 секунди и разделете на 12 топки.
Всяка разстелете на фитил с дължина около 40 сантиметра. Сгънете двата края на фитила към центъра и преплетете.
Намажете с яйце и поръсете със семенца мак. Печете 10 минути, а след като изстинат напълно в тавите, прехвърлете охлювчетата в плътно затворена кутия и съхранявайте на стайна температура.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хрупкави домашни солети
- Соленки с масло и кашкавал
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Гризини с пармезан и сушени домати
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Чеснови солени пръчици
- Лесни соленки с чедър
- Соленки с масло, орехи и чедър
Коментари към Солени охлювчета с горчица