Солени бисквити сконс с шунка и сирене
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши брашно
- 1 супена лъжица бакпулвер
- 2 чаени лъжици захар
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 4 супени лъжици студено масло, нарязано на малки парченца
- 1 чаена чаша настърган чедър
- 3/4 чаена чаша нарязана на ситно шунка
- 1 супена лъжица мащерка + още за поръсване
- 1 чаена чаша + супена лъжица заквасена сметана - студена
Начин на приготвяне:
Включете фурната да се загрява на 200 градуса, докато приготвите бисквитите. Застелете с хартия плитка тава.
В купа смесете брашното, солта и набухвателите, добавете черен пипер.
Сложете маслото и с пръсти го втрийте в брашното, за да се получат трохи.
Следва да прибавите мащерката, сиренето и шунката. Сипете 1 чаша сметана, за да омесите ронливо тесто - то трябва да се оформя, след като го притиснете с ръце. Оформете голяма топка с диаметър 16 сантиметра.
С остър нож разрежете на 8 триъгълника. Прехвърлете ги в тавичката.
Намажете с останалата сметана и поръсете с мащерка и черен пипер.
Печете, докато бисквитите сконс покафенеят - около 18-22 минути.
Да ви е вкусно!
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: womansday.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хрупкави домашни солети
- Соленки с масло и кашкавал
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Гризини с пармезан и сушени домати
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Чеснови солени пръчици
- Лесни соленки с чедър
- Соленки с масло, орехи и чедър
Коментари към Солени бисквити сконс с шунка и сирене