Снежни сладки с бадеми

Необходими продукти:
- 225 грама масло
- 1 супена лъжица ванилов екстракт
- 180 грама пудра захар
- 225 грама брашно
- щипка сол
- 150 грама натрошени бадеми
Начин на приготвяне:
С миксер разбийте маслото и ванилията, докато станат кремообразни. Добавете 60 грама от пудрата захар и бъркайте, до получаването на пухкав крем.
Към брашното добавете солта и пресейте към маслото като не спирате да бъркате с миксера.
Накрая сложете натрошените бадеми.
Вземете по 1 чаена лъжичка от сместа и оформете топчета.
Подредете ги в плитка тава, покрита с хартия на разстояние 2-3 сантиметра между всяка сладка.
Печете на 150 градуса (в предварително затоплена фурна) за 20 минути, докато леко започнат да покафеняват.
Докато сладките са все още горещи ги оваляйте в останалата пудра захар.
Оставете снежните топки да се охладят, а непосредствено преди сервирайте ги оваляйте още веднъж в пудра захар.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГОЛДЪН СНЕЙЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ СЪЛЗИ ОТ ОХЛЮВ с помпа 30 мл
АФРОДИТА ОЦВЕТЯВАЩА КЪНА 3 ТЪМЕН МАХАГОН 50 г
НЕИСС МАСЛО ЗА ЗАГАР ТРОПИЧЕСКИ ТЕН 250 мл
БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 9.3 МЕДЕН КЕХЛИБАР
БИОФРЕШ ОМЕКОТЯВАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С БАДЕМ 100 мл
ВИЙТ ЛЕНТИ ЗА ДЕПИЛАЦИЯ ЗА ПОДМИШНИЦИ И БИКИНИ * 16
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Грис халва със стафиди и бадеми
- Ползи и хранителен състав на бадемовото мляко
- Рецепта за домашно бадемово брашно
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Брауни бонбони с ядки и фурми
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Смесете мед, индрише и бадеми за пречистване на кръвта
- Коктейл с ябълков сайдер и бадемов ликьор
- Крекери с кокосово и бадемово брашно
Коментари към Снежни сладки с бадеми