Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Бадемово сирене

Бадемово сирене

Бадемово сирене - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша сурови бадеми - без обвивка
  • 3 супени лъжици лимонов сок
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 3/4 супени лъжици сол
  • 1/2 чаена чаша захар

Начин на приготвяне:

Ако не намерите сурови обелени бадеми, може сами да ги почистите, като ги бланширате. За целта първо изсипете вряла вода върху бадемите и ги оставете да се накиснат за няколко минути. Изцедете ги и след това ги измийте. С помощта на кърпа, като ги разтърквате в нея, или с пръсти, обелете външната им обвивка.

Тази процедура ще придаде по-нежна текстура на бадемите и сиренето ще придобие естествен цвят. Но ако желаете, може да го приготвите и с небелени бадеми.

Сложете продуктите в робот, с поставен S-образен нож. Мелете ги в продължение на 5 минути, докато консистенцията стане гладка.

Изсипете сместа в тензух и я изцедете. Завържете в горния край пръчка и я закачете да се доизцеди в хладилника за 12 часа.

Внимателно извадете сиренето от тензуха - консистенцията му трябва да е като на бисквитено тесто.

Можете да го консумирате така или да оформите пита с дебелина около 6-7 см и да я запечете на 150 градуса за 30-40 минути. Така горната част ще стане суха, а отвътре сиренето ще е кремообразно.

Можете да ароматизирате сиренето, като още в началото добавите билки по ваш избор. Друг вариант е преди да го изпечете да го поръсите с желаните от вас подправки.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruce.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияЗдравни съветиРецептиЛюбопитноСнимкиХранене при...СъставкиЛайфстайлБотаника