Бадемово сирене
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша сурови бадеми - без обвивка
- 3 супени лъжици лимонов сок
- 3 супени лъжици зехтин
- 3/4 супени лъжици сол
- 1/2 чаена чаша захар
Начин на приготвяне:
Ако не намерите сурови обелени бадеми, може сами да ги почистите, като ги бланширате. За целта първо изсипете вряла вода върху бадемите и ги оставете да се накиснат за няколко минути. Изцедете ги и след това ги измийте. С помощта на кърпа, като ги разтърквате в нея, или с пръсти, обелете външната им обвивка.
Тази процедура ще придаде по-нежна текстура на бадемите и сиренето ще придобие естествен цвят. Но ако желаете, може да го приготвите и с небелени бадеми.
Сложете продуктите в робот, с поставен S-образен нож. Мелете ги в продължение на 5 минути, докато консистенцията стане гладка.
Изсипете сместа в тензух и я изцедете. Завържете в горния край пръчка и я закачете да се доизцеди в хладилника за 12 часа.
Внимателно извадете сиренето от тензуха - консистенцията му трябва да е като на бисквитено тесто.
Можете да го консумирате така или да оформите пита с дебелина около 6-7 см и да я запечете на 150 градуса за 30-40 минути. Така горната част ще стане суха, а отвътре сиренето ще е кремообразно.
Можете да ароматизирате сиренето, като още в началото добавите билки по ваш избор. Друг вариант е преди да го изпечете да го поръсите с желаните от вас подправки.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruce.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАТИФОЛИА ЕКСФОЛИАНТ ЗА ТЯЛО С МАСЛО ОТ ЛАВАНДУЛА, КОКОС И БАДЕМ 230 мл
БИОБАЛАНС СУПЕР АМПУЛА ЗА ЕНЗИМЕН ПИЛИНГ 2 мл * 10
МОЛИКЕЪР СКИН ЛОСИОН ТЯЛО 500 мл
СМАРТ ФУУД КАКАО И КОКОС 400 г + 100 г бонус BILIANA YOTOVSKA LABEL
АФРОДИТА МАСЛО ЗА ТЯЛО С МАНГО 350 мл
РЕВИВ КРЕМ ЗА РЪЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ HELIX ASPERSA 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Рецепта за домашно бадемово брашно
- Бадем
- Как бързо и лесно да обелите бадеми?
- Френски сладкиш "Париж-Брест" с крем и бадемови листенца
- Бадемови сладки без брашно
- Бадемов хумус
- Карамелизирани ядки с кафява захар и канела
Коментари към Бадемово сирене