Сметанов сос с киселец

Необходими продукти:
1 връзка киселец
150 милилитра готварска сметана с висока масленост
30 грама масло
1/2 чаена лъжица захар
смлян бял пипер на вкус
сол на вкус
мащерка на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в подходящ съд и изсипете в него нарязания на ситно киселец. Нека се приготвя в продължение на няколко минути на слаб огън, докато листата потъмнеят.
Когато това стане, налейте сметаната, сложете захарта, сол и бял пипер на вкус, накрая и мащерката. Разбъркайте всички и след няколко минути свалете от котлона. Сосът е готов, той е подходящо допълнение към бяла риба.
Ако използвате сметана с ниска масленост, може да сгъстите соса с нишесте или брашно.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИНУМАРК капсули * 10
МАГНАЛАБС ТУСИДРЕН сироп 125 мл
НовЕСИАК капсули * 60
МАГНАЛАБС СИНУС МАГНА сироп 125 мл
НовЕСИАК прах за приготвяне на отвара 42.5 г
СИНУПО ФОРТЕ + БОСВЕЛИЯ капсули * 20
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Обикновен маслен крем
- Сос Бъфало
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Киселец, Кози киселец, Козя брада
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Полезна ли е заквасената сметана
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Маслен крем за торти и сладкиши
Коментари към Сметанов сос с киселец