Сос от праз със сметана
Необходими продукти:
2 стръка праз
1 връзка магданоз
200 милилитра зеленчуков бульон
2 супени лъжици заквасена сметана
2 супени лъжици брашно
100 милилитра доматен сок
сол на вкус
червен и зелен пипер на вкус
зехтин
Начин на приготвяне:
Нарежете праза на тънки кръгчета и го задушете в зехтин. Разтворете брашното в зеленчуковия бульон и налейте в съда при праза. Нека всичко се приготвя в продължение на 5 минути, след което свалете от котлона и оставете да се охлажда.
Когато това стане, изсипете сместа в блендера, добавете доматения сок, сметаната, подправките, нарязания магданоз и разбийте.
Готовия сос приберете в хладилника за час, след което може да поднесете.
По желание може да използвате и зелен лук.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО капсули 135 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
НовХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Полезна ли е заквасената сметана
- Сос Бъфало
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Праз лук – състав и полезни свойства
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
Коментари към Сос от праз със сметана