Сметанова супа с топено сирене, шунка и крутони

Необходими продукти:
2 литра вода
топено сирене на вкус
1-2 картофа
2-3 супени лъжици дребни макаронени изделия (например, Орзо)
100 милилитра готварска сметана с масленост 10-15%
1 глава лук
1 морков
1 супена лъжица масло
100 грама шунка
2-3 филии бял хляб
сол, смлян черен пипер, дафинови листа, нарязан пресен магданоз - на вкус
Начин на приготвяне:
Налейте водата в тенджера и поставете на котлона.
Обелете картофите, лука и моркова, нарежете ги.
Щом водата заври, в нея сложете картофите, дафинови листа и сол на вкус.
Задушете лука и моркова в маслото и в края на приготвянето към тях прибавете сметаната.
Изсипете макароните при картофите.
Сложете топеното сирене в купа и налейте малко от горещия бульон. Разбъркайте, за да се разтопи, след което прибавете в тенджерата с картофите. Следват задушените в маслото зеленчуци със сметаната и нарязаната на кубчета шунка. Нека супата се вари няколко минути и тогава подправете със сол и смлян черен пипер на вкус. Поръсете с нарязан пресен магданоз и свалете от котлона.
Направете крутони от хляба. Нарежете филиите на кубчета, които изпечете в сух тиган, докато станат хрупкави. Поднесете супата с тях.
Добър апетит!
Снимка: povarenki.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Млечна супа с броколи, целина и моркови
- Супа със сметана и пушено месо
- Сладка млечна каша от лимец с масло
- Крем-супа от коприва със сметана и картофи
- Крем супа от аспержи и сметана
- Млечна супа с картофи, кайма и спанак
- Млечна спаначена супа с масло и брашно
- Сметанова супа с картофи, бекон и царевица
- Супа с топено сирене
- Млечна супа с челядинки и кашкавал
Коментари към Сметанова супа с топено сирене, шунка и крутони