Сметанова супа с кашкавал, бяло вино и препечен чеснов хляб
Необходими продукти:
500 милилитра пилешки бульон
75 грама кашкавал
75 милилитра сухо бяло вино
2 жълтъка
1 супена лъжица брашно
30 грама масло
2 супени лъжици заквасена сметана
2 скилидки чесън
настъргано индийско орехче на върха на ножа
сол и смлян черен пипер на вкус
нарязан пресен магданоз или копър на вкус
зехтин
препечен хляб за поднасяне
Начин на приготвяне:
Нарежете филии хляб, потопете ги в зехтин, натрийте с чесън и изпечете в нагорещена фурна за около 5-10 минути.
Разтопете маслото в тенджера, прибавете брашното и го запържете леко. След това налейте горещия пилешки бульон, като бъркате непрекъснато, за да не се образуват бучки.
Прибавете виното и нека сместа заври. Пет минути по-късно свалете от огъня и изсипете в съда настъргания кашкавал. Разбъркайте добре, за да се разтопи.
Жълтъците смесете със сметаната и добавете в супата веднага след кашкавала, бъркайки енергично с тел за разбиране на яйца (не трябва да има бучки).
Овкусяването със солта, черен пипер и индийско орехче е довършителният етап на ароматната композиция.
Поднесете супата поръсена със зелени подправки и с препечения чеснов хляб.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Млечна супа с броколи, целина и моркови
- Млечна спаначена супа с масло и брашно
- Млечна супа с царевица, хрупкав бекон и картофи
- Сладка млечна каша от лимец с масло
- Крем-супа от коприва със сметана и картофи
- Супа с топено сирене
- Млечна супа с тиквички, картофи, пиперки и царевица
- Крем супа от тиквички с пармезан, сирене крема и чесън
- Супа от топено сирене с бекон, печурки и домати
- Гъста сметанова супа с картофи и пушени ребра
Коментари към Сметанова супа с кашкавал, бяло вино и препечен чеснов хляб