Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Сладък хляб с нахут, тиква и банан

Сладък хляб с нахут, тиква и банан

от 11 юли 2016г.
Сладък хляб с нахут, тиква и банан - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

400 грама сварен нахут
1/4 чаена чаша мед
1 чаена чаша пълнозърнесто брашно
1 чаена чаша бяло брашно
1 чаена лъжица сода
1/2 чаена лъжица сол
1 1/2 чаени лъжици канела
3/4 чаена чаша захар
3/4 чаена чаша размекнато масло
2 яйца
1 чаена лъжица ванилов екстракт
1 чаена чаша сварена тиква
1 намачкан на пюре банан

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява при температура от 180 градуса.

С помощта на кухненски робот смелете сварения нахут заедно с меда до получаването на пюре.
Смесете двата вида брашно, прибавете към тях канелата, содата и солта.
Разбийте с миксер маслото със захарта до еднородност. Прибавете яйцата едно по едно, сложете и ваниловия екстракт.
Ред е да добавите пюрето от нахута, тиквата и банана, след което бавно сложете и сухата смес, замесвайки тесто.
Изсипете го в подходяща форма, подмазана с олио, и изпечете хляба в загрятата фурна в продължение на 65-75 минути. Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.
По желание може да поръсите с натрошени орехи, преди да изпечете.

Добър апетит!

Снимка: shape.ru

Още по темата:
  • Хлябът на столичани – с жива закваска и изпечен на камък Хлябът на столичани – с жива закваска и изпечен на камък
  • Чеснов хляб с кашкавал и маслини Чеснов хляб с кашкавал и маслини
  • Хлебен пудинг с банани, стафиди, ядки и карамелена коричка Хлебен пудинг с банани, стафиди, ядки и карамелена коричка
  • Тиквен сладкиш с мед и орехи Тиквен сладкиш с мед и орехи
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

АЛАЙВ МАКС ПОТЕНСИ ТЕЧЕН МУЛТИВИТАМИН 900 мл NATURE'S WAY
161.60лв. / 82.62 €

АЛАЙВ МАКС ПОТЕНСИ ТЕЧЕН МУЛТИВИТАМИН 900 мл NATURE'S WAY

Безплатна доставка за България!
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
38.60лв. / 19.74 €

АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY

АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
18.60лв. / 9.51 €

АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY

АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
28.80лв. / 14.73 €

АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY

АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
74.30лв. / 37.99 €

АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90

АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
69.70лв. / 35.64 €

АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY

Коментари към Сладък хляб с нахут, тиква и банан

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Сладък хляб с нахут, тиква и банан
    www.framar.bg 
    на 18 August 2025 в 23:47
    Коментирайте "Сладък хляб с нахут, тиква и банан"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Защо яденето на банан преди лягане помага да заспите бързо
  • 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
  • Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
  • Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
  • Тутманик
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • Как да замразим банани по най-правилния начин
  • Избелете зъбите си за 2 седмици с бананова кора
  • Излекувайте гастрита за няколко дни само с банани
  • Използвайте бананови кори за подхранване на растенията
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреденВсе по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

от 18 авг 2025г.Прочети повече
При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохолаПри кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Диета с ниско остатъчно съдържаниеДиета с ниско остатъчно съдържание

Диета с ниско остатъчно съдържание

от 18 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 33 дни, 10 часа и 29 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 38 дни, 13 часа и 51 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас

Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас

от 10 юли 2025г. Прочети повече
Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

от 10 юни 2025г. Прочети повече
Защо да хапваме редовно тиквени семки Защо да хапваме редовно тиквени семки

Защо да хапваме редовно тиквени семки

от 16 фев 2024г. Прочети повече
Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци

Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци

от 07 фев 2024г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДУРЕКС ОВЛАЖНЯВАЩ ГЕЛ REAL FEEL 50 мл

АНАНТРА ФИМЕЙЛ ЗА ЖЕНИ таблетки * 14

АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл

ДОКТОР УАКДЕС КАНЧНАР ГУГУЛ капсули * 60

ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:45

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:02

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: Ани от 18 авг 2025г. в 17:39:06

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: Лия от 18 авг 2025г. в 17:27:12

СТАФИСАГРИА D6 пилули 10 гр.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:56:30
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival