Сладък хляб с нахут, тиква и банан
Необходими продукти:
400 грама сварен нахут
1/4 чаена чаша мед
1 чаена чаша пълнозърнесто брашно
1 чаена чаша бяло брашно
1 чаена лъжица сода
1/2 чаена лъжица сол
1 1/2 чаени лъжици канела
3/4 чаена чаша захар
3/4 чаена чаша размекнато масло
2 яйца
1 чаена лъжица ванилов екстракт
1 чаена чаша сварена тиква
1 намачкан на пюре банан
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при температура от 180 градуса.
С помощта на кухненски робот смелете сварения нахут заедно с меда до получаването на пюре.
Смесете двата вида брашно, прибавете към тях канелата, содата и солта.
Разбийте с миксер маслото със захарта до еднородност. Прибавете яйцата едно по едно, сложете и ваниловия екстракт.
Ред е да добавите пюрето от нахута, тиквата и банана, след което бавно сложете и сухата смес, замесвайки тесто.
Изсипете го в подходяща форма, подмазана с олио, и изпечете хляба в загрятата фурна в продължение на 65-75 минути. Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.
По желание може да поръсите с натрошени орехи, преди да изпечете.
Добър апетит!
Снимка: shape.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МАКС ПОТЕНСИ ТЕЧЕН МУЛТИВИТАМИН 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България! ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Ще празнувате ли Хелоуин тази година?
Коментари към Сладък хляб с нахут, тиква и банан