Сладък хляб с канела
Необходими продукти:
500 грама брашно
100 грама захар на бучки
250 милилитра кефир или кисело мляко
10 грама суха мая
10 грама смляна канела
1 супена лъжица захар на пясък
щипка сол

Начин на приготвяне:
Изсипете 1 супена лъжица захар на пясък и сухата мая в кефира/киселото мляко. Прибавете 2-3 супени лъжици брашно, разбъркайте и оставете сместа да престои 10-15 минути на топло място.

След това подсолете и започнете да добавяте постепенно брашното, замесвайки меко тесто, което не се лепи по ръцете. Покрийте го с кърпа и оставете да втаса (около 30 минути).

Щом това стане, омесете още веднъж и го разрежете на ленти, а тях - на кубчета.

В отделен съд сложете бучките захар и ги поръсете с канелата.

След това ги изсипете върху нарязаното тесто и придайте вид на хляб, "затваряйки" сладките кристалчета с тестото.

Поставете в подходяща форма, чието дъно сте покрили с пергамент и оставете да втаса за около 20-30 минути.

Щом обемът се увеличи и достигне до края на съда, сложете във фурната и изпечете в продължение на 25-35 минути.

Веднага след това извадете хляба от съда, докато карамелът не се е втвърдил.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Двуседмична диета с хляб
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Царевичен хляб с мляко за хлебопекарна
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Пълнен хляб със зеленчуци и сметанов сос с чесън
- Класическа рецепта за чабата
- Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
Коментари към Сладък хляб с канела