Сладък ориз с тиква и стафиди

Необходими продукти:
150 грама тиква
200 милилитра прясно мляко
1 чаена чаша ориз
100 грама стафиди
40 грама масло
захар, канела и кардамон - на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте ориза, залейте го с вода и нека престои 45 минути. След това отцедете водата и прибавете стафидите, захарта, маслото, нарязаната на ситно тиква, млякото и сложете на котлона. Когато млякото заври, намалете температурата, затворете съда с капак и оставете всичко да се вари в продължение на 15 минути. Готовият ориз се поднася топъл, поръсва се с канела по желание и се отнася към сладките ястия.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 908 г
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ВЕГИ ПРОТЕИН КОМПЛЕКС 500 г ШОКОЛАД
НовОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ВЕГИ ПРОТЕИН КОМПЛЕКС 500 г НЕОВКУСЕН
НовМАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ капсули * 150 SANCT BERNHARD
МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН ФИТНЕС 10 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Как да варим ориза
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Тайната на прословутия ориз по китайски - автентично видео
- Оризовите трици пречат на образуването на съсиреци
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
Коментари към Сладък ориз с тиква и стафиди