Сладък ориз с тиква и стафиди

Необходими продукти:
150 грама тиква
200 милилитра прясно мляко
1 чаена чаша ориз
100 грама стафиди
40 грама масло
захар, канела и кардамон - на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте ориза, залейте го с вода и нека престои 45 минути. След това отцедете водата и прибавете стафидите, захарта, маслото, нарязаната на ситно тиква, млякото и сложете на котлона. Когато млякото заври, намалете температурата, затворете съда с капак и оставете всичко да се вари в продължение на 15 минути. Готовият ориз се поднася топъл, поръсва се с канела по желание и се отнася към сладките ястия.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 908 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЛУНА АКТИВИРАНО И СУРОВО КРЪНЧИ 250 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЗДРАВОСЛОВЕН ДЕСЕРТ БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР 40 г
ВИП ПАУЪР сироп дози 9 мл * 2
ОСТРОВИТ ВЕГЕ ПРОТЕИН БЛЕНД 700 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Как да измием ориза и да го направим по-вкусен
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Оризови спагети
- Оризов чипс със сусамови и ленени семена
- Ориз
Коментари към Сладък ориз с тиква и стафиди