Сладък ориз с тиква и стафиди

Необходими продукти:
150 грама тиква
200 милилитра прясно мляко
1 чаена чаша ориз
100 грама стафиди
40 грама масло
захар, канела и кардамон - на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте ориза, залейте го с вода и нека престои 45 минути. След това отцедете водата и прибавете стафидите, захарта, маслото, нарязаната на ситно тиква, млякото и сложете на котлона. Когато млякото заври, намалете температурата, затворете съда с капак и оставете всичко да се вари в продължение на 15 минути. Готовият ориз се поднася топъл, поръсва се с канела по желание и се отнася към сладките ястия.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 908 г
ПАНАЦЕЯ ТИНКТУРА ЗА ЧРЕВНАТА МИКРОФЛОРА 100 мл
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР КЮРБИСИА ШАМПОАН 150 мл.
ЛАКСО КИДС тинктура 100 мл БИОТИКА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Ориз
- Седемдневна оризова диета
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Ориз с гъби и чесън
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
Коментари към Сладък ориз с тиква и стафиди