Сладък ориз с тиква и стафиди
Необходими продукти:
150 грама тиква
200 милилитра прясно мляко
1 чаена чаша ориз
100 грама стафиди
40 грама масло
захар, канела и кардамон - на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте ориза, залейте го с вода и нека престои 45 минути. След това отцедете водата и прибавете стафидите, захарта, маслото, нарязаната на ситно тиква, млякото и сложете на котлона. Когато млякото заври, намалете температурата, затворете съда с капак и оставете всичко да се вари в продължение на 15 минути. Готовият ориз се поднася топъл, поръсва се с канела по желание и се отнася към сладките ястия.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 908 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И КАРТОФИ С ОРИЗ И МЛЯКО 190 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЛУНА АКТИВИРАНО И СУРОВО КРЪНЧИ 250 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЗДРАВОСЛОВЕН ДЕСЕРТ БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР 40 г
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР КЮРБИСИА ШАМПОАН 150 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Козунак
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
Коментари към Сладък ориз с тиква и стафиди