Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Сладък маймунски хляб с карамел, канела и ядки

Сладък маймунски хляб с карамел, канела и ядки

от 04 апр 2019г., обновено на 05 апр 2019г.
Сладък маймунски хляб с карамел, канела и ядки - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За тестото:

  • 800 грама брашно
  • 1 супена лъжица бързодействаща мая
  • 4 супени лъжици разтопено краве масло
  • 400 милилитра топло мляко
  • 1/4 чаена чаша кафява захар
  • 1 супена лъжица ванилов екстракт
  • 2 чаени лъжици сол

За карамела:

  • 1/2 чаена чаша кафява захар
  • 3 супени лъжици канела
  • 50 грама разтопено краве масло
  • 1/3 чаена чаша ядки
  • 1/3 чаена чаша захаросани плодове

 

Начин на приготвяне:

Тестото

Към разтопеното масло прибавете млякото, захарта и екстракта от ванилия, разбъркайте.

В брашното изсипете маята и солта, след което налейте течната смес.

Замесете тесто, то ще се лепи малко по ръцете. Покрийте го с кърпа и оставете на топло място за два часа, докато удвои два пъти обема си.

Подмажете с масло дъното на форма за печене и го покрийте с ядките и захаросаните плодове.

Включете фурната да загрява на 180 градуса. В купа смесете канелата и захарта.

Разточете тестото, нарежете го на квадрати, които оформете като топчета (малко по-големи от орех).

Потопете ги в разтопеното масло, оваляйте в сместа от захар и канела и запълнете с тях формата.

Оставете за 30-40 минути, тестото ще втаса още веднъж. След това сложете във вече загрятата фурна. Ако смятате, че отгоре ще прегори, може да покриете с алуминиево фолио.

Печете сладкия хляб 40 минути. Когато извадите от фурната, изчакайте 5-10 минути и тогава обърнете формата върху поднос или друг подходящ съд.

Поднася се горещ, но и студен е вкусен.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: receptishi.ru

Още по темата:
  • Хлебен пудинг с банани, стафиди, ядки и карамелена коричка Хлебен пудинг с банани, стафиди, ядки и карамелена коричка
  • Карамелизирана захар - рецепта Карамелизирана захар - рецепта
  • Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши) Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)
  • Карамелизирани кайсии Карамелизирани кайсии
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
20.50лв.

ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3

УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
33.60лв.

УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл

ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ МАСЛО ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 200 мл
18.40лв.

ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ МАСЛО ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 200 мл

БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР
35.00лв.

БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР

ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
8.80лв.

ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл

ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
7.00лв.

ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8

Коментари към Сладък маймунски хляб с карамел, канела и ядки

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Сладък маймунски хляб с карамел, канела и ядки
    www.framar.bg 
    на 17 June 2025 в 16:37
    Коментирайте "Сладък маймунски хляб с карамел, канела и ядки"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • Карамелизирана захар - рецепта
  • Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
  • Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
  • Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)
  • Карамелизирани кайсии
  • E150(a) Карамел обикновен
  • E150(c) Амонячен карамел
  • Справете се с болезнения цирей с помощта на хляб и мляко
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готови смеси за домашен хляб. Кои са добри?

преди 2007 дни, 5 часа и 47 мин.

Кой хляб е по-полезен за децата - пълнозърнест или бял?

преди 2296 дни, 5 часа и 55 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 4 дни, 21 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 4 дни, 7 часа и 22 мин.

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 7 дни, 23 часа и 39 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 8 дни, 23 часа и 4 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

от 10 юни 2025г. Прочети повече
Да разбием заблудите - хляба Да разбием заблудите - хляба

Да разбием заблудите - хляба

от 28 юни 2022г. Прочети повече
E150(a) Карамел обикновен E150(a) Карамел обикновен

E150(a) Карамел обикновен

от 29 окт 2020г. Прочети повече
Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1 Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1

Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1

от 09 юли 2019г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ХАЯ ЛАБС КОЛАГЕН МАКС прах ЯБЪЛКОВ СОК 395 г

ВИТАУЪРЛД МАГНЕЗИЙ МАЛАТ капсули * 120

ТАТУМЕД СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ SPF50 100 мл

БЕТЪР МИ БЛЕНД 250 г

ГЛИКО А КРЕМ СРЕЩУ СТАРЕЕНЕ 30 мл ISISPHARMA

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

АЛЕГРА таблетки 120 мг * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 юни 2025г. в 15:38:24

ЦИКАТРИДИНА маз 60 г НАТУРФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 юни 2025г. в 15:29:20

ЦЕНТРУМ A-Z таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 юни 2025г. в 15:27:40

РИЛАСТИЛ MD УЛТРА ПРОТЕКТОР ФЛУИД SPF 100 75 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 юни 2025г. в 15:25:18

ЕРДОМЕД капсули 300 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 юни 2025г. в 15:22:27
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival