Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Сладък маймунски хляб с карамел, канела и ядки

Сладък маймунски хляб с карамел, канела и ядки

Сладък маймунски хляб с карамел, канела и ядки - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 800 грама брашно
  • 1 супена лъжица бързодействаща мая
  • 4 супени лъжици разтопено краве масло
  • 400 милилитра топло мляко
  • 1/4 чаена чаша кафява захар
  • 1 супена лъжица ванилов екстракт
  • 2 чаени лъжици сол

За карамела:

  • 1/2 чаена чаша кафява захар
  • 3 супени лъжици канела
  • 50 грама разтопено краве масло
  • 1/3 чаена чаша ядки
  • 1/3 чаена чаша захаросани плодове

 

Начин на приготвяне:

Тестото

Към разтопеното масло прибавете млякото, захарта и екстракта от ванилия, разбъркайте.

В брашното изсипете маята и солта, след което налейте течната смес.

Замесете тесто, то ще се лепи малко по ръцете. Покрийте го с кърпа и оставете на топло място за два часа, докато удвои два пъти обема си.

Подмажете с масло дъното на форма за печене и го покрийте с ядките и захаросаните плодове.

Включете фурната да загрява на 180 градуса. В купа смесете канелата и захарта.

Разточете тестото, нарежете го на квадрати, които оформете като топчета (малко по-големи от орех).

Потопете ги в разтопеното масло, оваляйте в сместа от захар и канела и запълнете с тях формата.

Оставете за 30-40 минути, тестото ще втаса още веднъж. След това сложете във вече загрятата фурна. Ако смятате, че отгоре ще прегори, може да покриете с алуминиево фолио.

Печете сладкия хляб 40 минути. Когато извадите от фурната, изчакайте 5-10 минути и тогава обърнете формата върху поднос или друг подходящ съд.

Поднася се горещ, но и студен е вкусен.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: receptishi.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЕ-тата в хранитеЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиХранене при...СнимкиВидеоНовиниИнтервютаДиети