Сладък маймунски хляб с карамел, канела и ядки
Необходими продукти
За тестото:
- 800 грама брашно
- 1 супена лъжица бързодействаща мая
- 4 супени лъжици разтопено краве масло
- 400 милилитра топло мляко
- 1/4 чаена чаша кафява захар
- 1 супена лъжица ванилов екстракт
- 2 чаени лъжици сол
За карамела:
- 1/2 чаена чаша кафява захар
- 3 супени лъжици канела
- 50 грама разтопено краве масло
- 1/3 чаена чаша ядки
- 1/3 чаена чаша захаросани плодове
Начин на приготвяне:
Тестото
Към разтопеното масло прибавете млякото, захарта и екстракта от ванилия, разбъркайте.
В брашното изсипете маята и солта, след което налейте течната смес.
Замесете тесто, то ще се лепи малко по ръцете. Покрийте го с кърпа и оставете на топло място за два часа, докато удвои два пъти обема си.
Подмажете с масло дъното на форма за печене и го покрийте с ядките и захаросаните плодове.
Включете фурната да загрява на 180 градуса. В купа смесете канелата и захарта.
Разточете тестото, нарежете го на квадрати, които оформете като топчета (малко по-големи от орех).
Потопете ги в разтопеното масло, оваляйте в сместа от захар и канела и запълнете с тях формата.
Оставете за 30-40 минути, тестото ще втаса още веднъж. След това сложете във вече загрятата фурна. Ако смятате, че отгоре ще прегори, може да покриете с алуминиево фолио.
Печете сладкия хляб 40 минути. Когато извадите от фурната, изчакайте 5-10 минути и тогава обърнете формата върху поднос или друг подходящ съд.
Поднася се горещ, но и студен е вкусен.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: receptishi.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
ОРГАНИК ШОП ЛИФТИНГ БОДИ КРЕМ ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ КАПУЧИНО 450 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ КРЕМ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Карамелизирана захар - рецепта
- E150(a) Карамел обикновен
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Карамелена пчелна пита
- Еврейски безквасен хляб Маца
- E150(c) Амонячен карамел
Коментари към Сладък маймунски хляб с карамел, канела и ядки