Сладко от зелено грозде с бадеми, канела и анасон

Необходими продукти:
1,2 килограма зелено грозде (най-добре е да бъде без семки)
600 грама захар на пясък
200 милилитра гроздов сок
100 грама бадеми
2 звездички анасон
канела на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте гроздовите зърна с топла вода, изсипете ги в тава и засипете със захарта. Налейте сока, сложете и подправките. Поставете съда във фурната, загрята до 150 градуса и оставете така в продължение на около 3 часа. Разбърквайте периодично.
Залейте бадемите с вряща вода и нека престоят 5 - 7 минути, за да може да ги обелите лесно.
Почистете ги от ципите и прибавете към гроздето 1 час преди да го извадите от фурната.
Канелата и анасона извадете, когато сладкото е готово. Разпределете в бурканчета и стерилизирайте за няколко минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО БАРБЕРА СУПЕРИОРЕ ЧЕРВЕНО 750 мл.
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
Л'АНДЖЕЛИКА ДЕРМА УЕЛНЕС ПОДХРАНВАЩ ДУШ ГЕЛ 250 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ GREAT PARTEA WINTER 18 ВИДА * 5
БИОДОКТОР УРО солуцио 50 мл.
БАРБА ИТАЛИАНА МАТИРАЩА ПАСТА INSOLIA 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Черно кучешко грозде
- Какво да правим със захаросаното сладко
- Как се прави домашно сладко от смокини
- Сладко от пъпеш
- Рецепти за домашно сладко от малини без захар и семки
- Домашно сладко от червени домати
- Сладко от пъпеш с банани и лимон
- Ресвератролът в гроздето топи килограми
- Сладко от кори на диня
- Грозде – състав и здравни ползи според сорта
Коментари към Сладко от зелено грозде с бадеми, канела и анасон