Сладко от зелено грозде с бадеми, канела и анасон
Необходими продукти:
1,2 килограма зелено грозде (най-добре е да бъде без семки)
600 грама захар на пясък
200 милилитра гроздов сок
100 грама бадеми
2 звездички анасон
канела на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте гроздовите зърна с топла вода, изсипете ги в тава и засипете със захарта. Налейте сока, сложете и подправките. Поставете съда във фурната, загрята до 150 градуса и оставете така в продължение на около 3 часа. Разбърквайте периодично.
Залейте бадемите с вряща вода и нека престоят 5 - 7 минути, за да може да ги обелите лесно.
Почистете ги от ципите и прибавете към гроздето 1 час преди да го извадите от фурната.
Канелата и анасона извадете, когато сладкото е готово. Разпределете в бурканчета и стерилизирайте за няколко минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРАНАРОМ ПРАНАДРЕН разтвор 500 мл
ХАЯ ЛАБС ГРОЗДОВО СЕМЕ ЕКСТРАКТ капсули 100 мг * 120
ПРОМОЕКО МЕДИКА WELL3 СИРОП 500 мл
ВИТУ СПОКОЙСТВИЕ И СЪН капсули 200 мг * 90
Нов ПРОМОВИНО БАРБЕРА СУПЕРИОРЕ ЧЕРВЕНО 750 мл.
СИЙСТАРС ПОДХРАНВАЩ НОЩЕН КРЕМ С МАВРУД 40 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Сладко от нар с лимон
- Рецепти за домашно сладко от хинап
- Какво да правим със захаросаното сладко
- Черно кучешко грозде
- Грозде – състав и здравни ползи според сорта
- Консумирайте розово сладко поради 3 причини
- Захванете си желания сорт грозде чрез резници
- Сладко от дюли с парченца орехи
- Стафиди - състав и ползи
- Сладко от круши (цели)
Коментари към Сладко от зелено грозде с бадеми, канела и анасон