Сладко от зелено грозде с бадеми, канела и анасон
Необходими продукти:
1,2 килограма зелено грозде (най-добре е да бъде без семки)
600 грама захар на пясък
200 милилитра гроздов сок
100 грама бадеми
2 звездички анасон
канела на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте гроздовите зърна с топла вода, изсипете ги в тава и засипете със захарта. Налейте сока, сложете и подправките. Поставете съда във фурната, загрята до 150 градуса и оставете така в продължение на около 3 часа. Разбърквайте периодично.
Залейте бадемите с вряща вода и нека престоят 5 - 7 минути, за да може да ги обелите лесно.
Почистете ги от ципите и прибавете към гроздето 1 час преди да го извадите от фурната.
Канелата и анасона извадете, когато сладкото е готово. Разпределете в бурканчета и стерилизирайте за няколко минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО БАРБЕРА ДАСТИ ЧЕРВЕНО 750 мл.
ЕМПЕР МЪЖКА ТОАЛЕТНА ВОДА AUTOGRAPH 100 мл
ЕЛЕГАНС СОЛИ ЗА ВАНА САНТАЛ 380 г
ОКСИБОР ФОРТЕ таблетки * 30
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИГУРИН * 90
АРИХОЛ ДЖЪМП таблетки * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Сладко от кори на диня
- Ягодово сладко с мед (без варене)
- Смути от грозде с крес салата и киви
- Как да премахнем излишните килограми?
- Гроздово сладко (от бяло грозде)
- Грозде, лоза
- Гроздето помага при кариес
- Гроздето действа укрепващо на целия организъм
- Плодов кекс със сладко от кайсии
- Лимоново сладко с ванилия
Коментари към Сладко от зелено грозде с бадеми, канела и анасон