Сладко от зелено грозде с бадеми, канела и анасон
Необходими продукти:
1,2 килограма зелено грозде (най-добре е да бъде без семки)
600 грама захар на пясък
200 милилитра гроздов сок
100 грама бадеми
2 звездички анасон
канела на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте гроздовите зърна с топла вода, изсипете ги в тава и засипете със захарта. Налейте сока, сложете и подправките. Поставете съда във фурната, загрята до 150 градуса и оставете така в продължение на около 3 часа. Разбърквайте периодично.
Залейте бадемите с вряща вода и нека престоят 5 - 7 минути, за да може да ги обелите лесно.
Почистете ги от ципите и прибавете към гроздето 1 час преди да го извадите от фурната.
Канелата и анасона извадете, когато сладкото е готово. Разпределете в бурканчета и стерилизирайте за няколко минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО БАРБЕРА ДАСТИ ЧЕРВЕНО 750 мл.
БАРБА ИТАЛИАНА МАТИРАЩА ПАСТА INSOLIA 100 мл
ВИТУ СПОКОЙСТВИЕ И СЪН капсули 200 мг * 90
ФИТОБИОС АФТЪР ТАТУ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН СПРЕЙ ЗА ТАТУИРАНА КОЖА SPF 50 75 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИГУРИН * 90
СПРИНГ ЕЪР БРОНЗ ЛАЙН АРОМАТНА СОЕВА СВЕЩ ГРОЗДЕ 170 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Гроздово смути с ябълка, ягоди и кисело мляко
- Черно кучешко грозде
- Какво да правим със захаросаното сладко
- Рецепти за домашно сладко от хинап
- Сладко от ананас
- Стафиди - състав и ползи
- Парти хапки от грозде, карамел и фъстъци
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Чурчхела (мъстеница, балсуджук)
- Грозде – състав и здравни ползи според сорта
Коментари към Сладко от зелено грозде с бадеми, канела и анасон