Сладко от зелено грозде с бадеми, канела и анасон

Необходими продукти:
1,2 килограма зелено грозде (най-добре е да бъде без семки)
600 грама захар на пясък
200 милилитра гроздов сок
100 грама бадеми
2 звездички анасон
канела на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте гроздовите зърна с топла вода, изсипете ги в тава и засипете със захарта. Налейте сока, сложете и подправките. Поставете съда във фурната, загрята до 150 градуса и оставете така в продължение на около 3 часа. Разбърквайте периодично.
Залейте бадемите с вряща вода и нека престоят 5 - 7 минути, за да може да ги обелите лесно.
Почистете ги от ципите и прибавете към гроздето 1 час преди да го извадите от фурната.
Канелата и анасона извадете, когато сладкото е готово. Разпределете в бурканчета и стерилизирайте за няколко минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО БАРБЕРА ДАСТИ ЧЕРВЕНО 750 мл.
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ГРОЗДЕ 500 мл
РЕГЕНЕРЛАЙФ РЕСВЕРАТРОЛ капсули 500 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИГУРИН * 90
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Грозде – състав и здравни ползи според сорта
- Как се прави домашно сладко от смокини
- Отслабване с грозде – 4-дневна диета и пречистващи дни
- Какво да правим със захаросаното сладко
- Сладко от грозде с ванилия
- Рецепти за домашно сладко от хинап
- Черно кучешко грозде
- Домашен оцет от грозде
- Сладко от грозде с орехи
- Компот от грозде с лимон и мента
Коментари към Сладко от зелено грозде с бадеми, канела и анасон