Сладкиш със сладко и орехи

Необходими продукти:
250 грама брашно
125 грама краве масло
150 грама захар на пясък
2 яйца
1 ванилия
сол на върха на ножа
250 грама сладко по ваш избор
100 грама орехови ядки
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното, смесете го с размекнатото масло, добавете яйцата, захарта, ванилията, мъничко сол и замесете твърдо тесто.
Застелете подходящ съд с найлоново фолио, сложете тестото и приберете в хладилника за половин час.
През това време смелете орехите и ги смесете със сладкото.
Разделете тестото на две части - една по-голяма и една по-малка. Разточете по-голямата на пласт с дебелина около 1 сантиметър и диаметър 2 - 3 сантиметра повече от този на съда, който ще използвате. Поставете тестото на дъното на формата, разпределете плънката по повърхността му.
Разточете и по-малката част тесто на още по-тънък пласт от първия, след което разрежете на тънки ивици. От тях оформете "решетка" върху ореховата плънка и изпечете сладкиша в загрята до 200 градуса фурна в продължение на 30 - 40 минути.
Може да не правите "решетка" върху сместа от сладко и ядки, а да използвате всичкото тесто за основа.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
- Сладко от теменужки
- Сладко от кори на диня
- Царевичен сладкиш с ягоди и мента
- Сочен ябълков сладкиш с лимонови корички
- Шоколадов сладкиш с кокос и портокалов сироп
- Смокинов тарт с мед, маскарпоне и солени бисквитки
- Ябълков сладкиш с млечно-канелен сироп и орехи
- Ягодово сладко с мед (без варене)
Коментари към Сладкиш със сладко и орехи