Сладко от вишни (с и без костилки)
Необходими продукти:
1 килограм вишни
1,5 килограма захар
200 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Измийте вишните и ги изсипете в гевгир да се отцедят.
След като това стане, внимателно ги почистете от костилките, насипете със захарта и ги оставете така в продължение на 5 часа. Задължително покрийте съда с кърпа или затворете с капак.
След като плодовете си пуснат сока и количеството захар намалее, сложете сладкото на несилен огън и изчакайте да заври, но не разбърквайте. Ако искате, може леко да разклатите тенджерата. Нека се вари 20 минути, накланяйки съда във всички посоки, за да може вишните да "плуват" в сиропа.
Сладкото е готово, когато сипете от него в чиния и то не се разтече.
Следва да охладите на стайна температура, напълнете в бурканчета и затворете.
Може да използвате вишни с костилки. В такъв случай те не се засипват със захар, а от нея се приготвя отделно сироп, в който плодовете престояват 10 часа и след това се варят в него до готовност.
Сладкото от вишни без костилки се запазва годно за консумация за по-дълго време, отколкото това от плодове с костилки. Последното трябва да се изяде в рамките на 1 година.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Сладко от нар с лимон
- Рецепти за домашно сладко от хинап
- Какво да правим със захаросаното сладко
- Консумирайте розово сладко поради 3 причини
- Вишна - лечебни ползи и противопоказания
- Японска вишна, Сакура
- Сладко от дюли с парченца орехи
- Вишна
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Сладко от круши (цели)
Коментари към Сладко от вишни (с и без костилки)