Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Сладки Прасковки

Сладки Прасковки

Сладки Прасковки - изображение

Необходими продукти:


за сладките


  • 1 и 1/2 чаени чаши брашно
  • 10 грама бакпулвер
  • щипка сол
  • 10 и 1/2 лъжици масло
  • 1/3 чаена чаша кристална захар
  • 1/4 чаена чаша кафява захар
  • 1 яйце
  • 2 супени лъжици заквасена сметана
  • 3/4 чаени лъжички екстракт от ванилия

 

за пълнежа

 

  • сладко от праскови
  • 6 супени лъжици прясно мляко
  • хранителни бои за оцветяване (червена, жълта)
  • 1/2 чаена чаша кристална захар
  • пресни листенца мента или чимшир
  • четка за рисуване

 

Начин на приготвяне:

 

Загрейте фурната на 190 градуса и смесете брашното с бакпулвера и солта. Оставете настрана, а в друг съд разбийте захарта, маслото, ванилията и заквасената сметана с миксер на средна скорост. Намалете скоростта и прибавете сухите съставки към сместа.

Направете тесто и с леко намаслени ръце направете топчета с големина на орех. Подредете ги на разстояние едно от друго в тава, застлана с лист пергамент. Изпечете за 15 минути и охладете.

Издълбайте вътрешната страна на всяка сладка и сложете трохичките в купа. Към тях прибавете по една, две лъжици сладко от праскови, разбъркайте и напълнете сладките. Слепете и подредете в поднос. Разсипете млякото в две купички и оцветете с боята.

С четка намажете всяка прасковка с различните бои и оваляйте в кристалната захар. По същия начин направете всички сладки и ги украсете с пресните листенца. Подредете в плато, поднесете и им се насладете.

Да ви е сладко!

Източник: www.allaboutcuisines.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноБотаникаЛайфстайлСнимкиНовиниАлтернативна медицинаСпортАнкетиЕ-тата в хранитеЛеченияПроизводители